için kaldı

TRT'nin yarışmasında dereceye girenler açıklanıyor

TRT Eğitim Dairesi Başkanlığının düzenlediği "TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması"nın ödülleri bu akşam verilecek.

F5HABER F5HABER
TRT'nin yarışmasında dereceye girenler açıklanıyor

ANKARA (AA) - TRT Eğitim Dairesi Başkanlığının düzenlediği " TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması"nın ödülleri bu akşam verilecek.

Eğitim Dairesi Başkanlığından alınan bilgiye göre, jüri başkanlığını TRT Genel Müdür Yardımcısı Erkan Durdu'nun yaptığı yarışmanın kazananları bu akşamki törende belli olacak.

Yarışma, "sesli-görüntülü habercilik", "radyo yayıncılığı", "televizyon yayıncılığı" ile "internet ve sosyal medya yayıncılığı" olmak üzere 4 ana dal ve 17 alt kategoriden oluşuyor.

Yarışmada birincilere 3 bin, ikincilere 2 bin, üçüncülere ise bin lira ödül verilecek. 

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın katılması beklenen ödül töreninde, Emre Altuğ'un yanı sıra TRTsanatçıları sahne alacak. Ödül programı TRT Okul kanalından canlı yayınlanacak.

- "Gençlere önem vermek, geleceğe önem vermektir"

TRT'nin yarışmayı, ulusal ve uluslararası politikaları doğrultusunda, kamu hizmeti yayıncılığı bilinciyle, eğitim, kültür ve sanat hayatına destek olmak için düzenlediği bildirildi.

"Gençlere önem vermek, geleceğe önem vermektir" ilkesinden yola çıkılarak düzenlenen yarışmayla, iletişim fakültelerindeki öğrencilerin, eğitim faaliyetlerine katkıda bulunmanın da amaçlandığı belirtildi.

Ayrıca ödül kazanan öğrencilerin 1 Temmuz ile 1 Eylül arasında, 15 günlük TRT Eğitim ve Staj Programı'na ücretsiz katılabileceği ifade edildi.

SONRAKİ HABER