THY'den, Soma'ya yardım

THY çalışanları Soma'daki maden faciasında yakınlarını kaybedenler için 764 bin lira topladı.

F5HABER F5HABER
THY'den, Soma'ya yardım

ANKARA (AA) - Türk Hava Yolları (THY) çalışanları Soma'daki maden faciasında yakınlarını kaybedenler için 764 bin lira topladı.

THY Genel Müdürü Temel Kotil, kurum çalışanlarınca toplanan 764 bin liralık çeki Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Fuat Oktay'a teslim etti.

Kotil, yaptığı konuşmada, yaklaşık 40 bin çalışanın Soma'daki ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için yardım topladığını belirterek, gönülden yapılan bağışların ihtiyaç sahiplerine ulaşacağını inandığını vurguladı.

AFAD'ın çalışmalarını yakından takip ettiklerini ve lojistik destek vermeye çalıştıklarına işaret eden Kotil, "İhtiyaç olması halinde personel taşıma açısından lojistik veya kargo olarak her zaman AFAD'ın yanındayız" dedi.

-"THY'yi yanımızda görüyoruz"

AFAD Başkanı Oktay da THY'nin dünyanın en kaliteli havayolları arasında yer aldığını belirterek, bu başarının çalışanlarla birlikte elde edildiğini söyledi.

Somalılar adına tüm THY çalışanlarına teşekkür eden Oktay, şöyle konuştu:

"Soma kazazedelerine yardım kampanyası kapsamında 46,5 milyon lira toplandı. THY çalışanlarının da dahil olduğu 764 bin lira da bu 46,5 milyon liranın içerisinde yer alıyor. Bugünkü sembolik bir teslimdi. Sayın Genel Müdürümüz ve tüm THY camiasına teşekkür ediyorum."

Oktay, THY çalışanlarının yardımlarının sadece Soma ile sınırlı olmadığını vurgulayarak, "Dünya çapındaki her olayda THY'yi yanımızda görüyoruz. Filipinler'e anında gidebiliyorsak arkasında THY vardır. Dolayısıyla ülkemizdeki afetlerin yönetiminde THY en büyük güvencelerimizdendir" ifadelerini kullandı.

SONRAKİ HABER