için kaldı

Tek Türk kökenli Eurovision yarışmacısından Türk bayrağı kararı

Eurovision Şarkı Yarışması'nda San Marino'yu temsil edecek Hacıpaşalıoğlu, "Eğer yarışmayı kazanırsam salonda San Marino Bayrağı ile birlikte Türk bayrağını da sallayacağım." dedi.

F5HABER F5HABER
Tek Türk kökenli Eurovision yarışmacısından Türk bayrağı kararı

STOCKHOLM (AA) - 2016 Eurovision Şarkı yarışmasında San Marino'yu temsil edecek Türk kökenli Serhat Hacıpaşalıoğlu, kazanırsa salonda San Marino bayrağı ile birlikte Türk bayrağını da sallayacağını söyledi.

Hacıpaşalıoğlu, İsveç'nin başkenti Stockholm'de gelecek hafta düzenlenecek Eurovision şarkı yarışması öncesi AA muhabirine açıklamalarda bulundu. Stockholm Globen Arena'da gerçekleştirecek yarışmada San Marino'yu 'I didn't know' şarkısıyla temsil edecek Hacıpaşalıoğlu, yarışmaya katılan tek Türk olduğuna dikkati çekti.

"Türkiye katılmıyor, dolaysıyla iki ülkenin sorumluluğunu taşıyorum." diyen Hacıpaşalıoğlu, yurt dışında yaşayan tüm Türklerin kendisine destek vereceğine inandığını kaydetti.

Yalnız kalacağını zannetmediğini belirten Hacıpaşalıoğlu, "Bütün Türkiye dışında yaşayan vatandaşlarımız hangi ülkede olursa olsunlar, eminim ki hem 10 Mayıs akşamı birinci yarı finalde, hem de 14 Mayıs'ta inşallah finalde benimle birlikte olacaklar ve beni destekleyecekler. Yarışmayı kazandığım taktirde ise San Marino bayrağının yanı sıra Türk bayrağını da salonda sallayacağım." diye konuştu.

"Önce şaka yapılıyor zannettim"

Eurovision Şarkı Yarışması'nda kendilerini temsil etmem için önce İtalyan menajerimle bağlantıya geçmişler. Duyduğumda çok şaşırdım. Önce şaka yapılıyor zannettim. Sonra ciddi olduğu ortaya çıkınca, çok gururlandım. Düşünsenize bir ülkenin en önemli gururu ve onuru bayrağıdır. Bir ülke kendi bayrağını bir Türk'e emanet ediyor. Bu o kadar önemli bir gurur ki, hiç tereddüt etmeden kabul ettim. Böylelikle bu hikaye başlamış oldu."

Muhabir: Atila Altuntaş

SONRAKİ HABER