için kaldı

Tarihi koleksiyonu müzeye bağışladı

Amasya'da yaşayan Hüseyin Kara, Roma ve Bizans dönemine ait 50 madeni paradan oluşan koleksiyonunu müzeye bağışlama kararı aldı.

F5HABER F5HABER
Tarihi koleksiyonu müzeye bağışladı

AMASYA (AA) - Amasya'da yaşayan Hüseyin Kara, tarihi değeri bulunan madeni paralardan oluşan koleksiyonunu müzeye bağışladı.

Ticaretle uğraşan Kara, yaklaşık 10 yıldır biriktirdiği Roma ve Bizans dönemine ait 50 madeni paradan oluşan koleksiyonunu, müzede sergilenmesinin daha yararlı olacağını düşünerek Amasya Müze Müdürlüğü yetkililerine teslim etti.

Kara, müze önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, koleksiyonunu oluşturan madeni paraların bir kısmını kendisinin bulduğunu, bir kısmını ise çevresindeki köylerde tarlada çapa yapan insanların bulup getirdiğini söyledi.

Tarihi eserlerin gelecek nesillere ışık tutacağına inandığını dile getiren Kara, "Benim çocukluktan gelen bir hobim var. Türkiye Cumhuriyeti ve Osmanlı dönemine ait kağıt ve madeni paraları biriktiriyorum. Koleksiyonumun bir kısmını da dükkanımda sergiliyorum." dedi.

"Sergileyemedikten sonra koleksiyonun önemi yok"

Ülkesine ve insanlığa yararlı olmak için böyle bir karar verdiğini vurgulayan Kara, şunları kaydetti:

"Tarihi paraları sorumluluk gereği biriktirdim. Şimdi müzeye bağışlıyorum. Güvenlik sıkıntısı yüzünden de teslim etmeyi düşündüm, çünkü bu paraları devlet kadar koruyamayacağımı düşünüyorum. Koruyup sergileyemedikten sonra koleksiyonun hiçbir önemi yok. Çünkü bunlar gelecek nesillere ışık tutacak eserler. Ülkemizde bu tür eserleri elinde barındıran vatandaşlar, bunları ilgili yerlere teslim ederlerse ülke için daha yararlı olur. Vatandaşlarımızın ellerindeki tarihi heba etmemeleri, yetkililere teslim etmelerini istiyorum."

SONRAKİ HABER