için kaldı

Sinema sanatçılarına 'emek' ödülleri verildi

6. Bodrum Türk Filmleri Haftası etkinlikleri kapsamında Perihan Savaş, Işıl Yücesoy ve Halil Ergün'ün aralarında olduğu sinema sanatçılarına "emek" ödülleri verildi

F5HABER F5HABER
Sinema sanatçılarına 'emek' ödülleri verildi

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Bodrum ilçesinde düzenlenen 6. Bodrum Türk Filmleri Haftası etkinlikleri kapsamında Türk sinemasına emek veren sinema sanatçıları için ödül töreni düzenlendi, Sermiyan Midyat'ın yazıp yönettiği "Bir Baba Hindu" filmi de ilk kez gösterildi.

Film öncesinde usta oyunculardan Işıl Yücesoy, Perihan Savaş, Halil Ergün, Cezmi Baskın, Serdar Gökhan ve Özen Filmin sahibi Mehmet Soyarsan, Bodrum Kale Cafe'de düzenlenen kokteylde bir araya geldi.

Gazetecilere açıklamada bulunan sanatçı Ergün, Bodrum'da sinema haftası etkinliğinin 6 yıldır düzenlenmesinin önemli bir başarı olduğunu söyledi.

Kendilerinin de davet edilmesinden mutluluk duyduklarını belirten Ergün, "Sinemanın halka yayılması bizi sevindirdi. Bir filmi çekmek maddi zorlukların yanında, bir ruh buluşması. Bunu yaparken herkes bir şey yaratmanın tadını yaşar. Bunu yapınca da memnun olurlar. Bu festival de böyle güzel. Bu etkinliğin Bodrum'da olması da ayrı bir güzel." diye konuştu.

Sinema sanatçısı Perihan Savaş da hatırlanmanın çok güzel bir duygu olduğunu ifade etti.

Daha sonra sinemaya yıllarını veren usta oyunculara "emek" ödülleri verildi. Ödül töreninin ardından, Sermiyan Midyat'ın yazıp yönettiği "Bir Baba Hindu" filmi gösterildi.

SONRAKİ HABER