için kaldı

Kıble Dağı'nın zirvesinde yükselen cami

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın baba ocağı Rize'nin Güneysu ilçesinde, bin 130 rakımda yer alan, konumu ve manzarasıyla ziyaretçileri hayran bırakan Kıble Dağı Camisi'nin inşaatı tamamlandı.

F5HABER F5HABER
Kıble Dağı'nın zirvesinde yükselen cami

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın baba ocağı Rize'nin Güneysu ilçesindeki bin 130 rakımlı Kıble Dağı'nın zirvesine inşa edilen ve manzarasıyla ziyaretçilerini hayran bırakan Kıble Dağı Camisi'nin yapımı tamamlandı.

Güneysu ilçesinde, kıble yönünde olması ve ilçenin birçok yerinden görülebilmesi nedeniyle Kıble Dağı ismiyle anılan bin 130 rakımlı dağın zirvesine inşa edilen caminin yapımı yaklaşık 1.5 yıllık çalışmanın ardından sona erdi.

Söz konusu proje çerçevesinde camiye giden yolun yapımı tamamlandıktan sonra etrafında yürüyüş parkuru, dinlenme alanı, konukların çay içebileceği park alanı ve mesire yerleri inşa edilerek, güzel vakit geçirmek isteyen vatandaşların hizmetine sunuldu.

Güneysu Kaymakamı İhsan Selim Baydaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, caminin ilk olarak 1800'lü yıllarda Moşula Mehmet Efendi ve Kuş Ahmed Efendi tarafından inşa ettirildiğini anlatarak, 1960 yılında ahşap camide yangın çıkması nedeniyle Yusuf Yılmaz Hocaefendi tarafından yapının yeniden taştan yapıldığını söyledi.

Yapının uzun yıllar bir dua ve ibadet merkezi olarak kullanıldığını belirten Baydaş, bölgeye gelen insanların yaya olarak ulaştıkları camide konaklama imkanı da bulduğunu ifade etti.

Baydaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2010 yılında başbakan olarak görev yaptığı dönemde bölgede incelemelerde bulunduğunu ifade ederek, Erdoğan'ın caminin günümüz şartlarına cevap verememesinden dolayı restore edilmesini istediğini dile getirdi.

SONRAKİ HABER