için kaldı

Kadir Gecesi'nde vatandaşlar camilere akın etti

Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı ve "bin aydan hayırlı" olarak kabul edilen Kadir Gecesi dualarla idrak edildi.

F5HABER F5HABER
Kadir Gecesi'nde vatandaşlar camilere akın etti

ANKARA

Kur'an-ı Kerim'in vahiy yoluyla Hz. Muhammed'e gönderilmeye başlandığı Kadir Gecesi, Ankara'daki camilerde dua ve ibadetlerle idrak edildi.

Kadir Gecesi vesilesi ile Kocatepe, Ahmet Hamdi Akseki ve Hacı Bayram Veli camilerini dolduran Müslümanlar namaz kıldı, dua etti, okunan Kur'an-ı Kerim'i dinledi.

Hacı Bayram Veli Camisi'ne gelenler, yatsı ve teravih namazından sonra türbe ziyaretinde bulundu.

-Vatandaşlar Selimiye Camisi'ni akın etti

Edirne'de iftar sonrasında vatandaşlar, Kadir Gecesi dolayısıyla Mimar Sinan'ın ustalık eseri tarihi Selimiye Camisi'ne akın etti.

Edirne İl Müftüsü Emrullah Üzüm, vaazında, Kadir Gecesi'nde Allah'ın rahmet kapılarının açık olduğunu ve tövbelerin kabul edileceğini söyledi.

Kadir Gecesi nedeniyle kente gelen çok sayıda gurbetçi ve Batı Trakyalı vatandaşlar da Selimiye Camisi'ne gelerek namaz kılıp, dua etti.

Öte yandan, Edirne Belediyesi tarafından Selimiye Camisi'nin dış cephesine lazer yardımıyla "Selimiye Camisi Dünya Mirası'dır" yazıldı, ışıklandırma yapıldı.

Kayseri

Kayseri'de, Kadir Gecesi dolayısıyla tarihi Eski ve Üç Şerefeli camiler ile kentteki diğer camilerde da yoğunluk yaşandı."Peygamberler Şehri"nde Kadir Gecesi coşkusu

Şanlıurfa'da, "Bin aydan daha hayırlı" olduğu belirtilen Kadir Gecesi dolayısıyla camiler ibadet etmek isteyenlerle doldu.

Şanlıurfa

"Peygamberler şehri" olarak da adlandırılan kentte, Adıyaman, Gaziantep ve Diyarbakır gibi çevre illerden gelen çok sayıda vatandaş, kandil dolayısıyla Hz. İbrahim'in doğduğu rivayet edilen makam ile Hz. Eyüp'ün hastalığında çile çektiği rivayet edilen mekanı ziyaret etti.

Akşam saatlerinde Balıklıgöl Yerleşkesi'ne gelen vatandaşlardan oruçlarını açtı, kimileri de de camilerde namaz kılıp, Kur'an-ı Kerim okudu.

Teravih namazının ardından, müftülük yetkililerince Dergah Camisi'nde mevlit okutulurken kentteki camilerin tamamında da kandil dolayısıyla özel programlar düzenlendi.

Sivas

Sivas'ta camiler Kadir Gecesi dolayısıyla ibadet etmek isteyenlerle doldu.

Kentte çok sayıda vatandaş, Kadir Gecesi dolayısıyla tarihi Ulu Cami, Kale Cami ve Paşa Camisine akın etti.

Teravih namazını eda eden vatandaşlar, okunan Kur'an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve ilahileri dinledi. Filistin'de yaşamını yitirenler için dualar edildi.

Vatandaşlar teravih namazından sonra tarihi Ulu Camisinde tesbih namazı kıldı.

SONRAKİ HABER