için kaldı

İstanbul için şiddetli yağış uyarısı

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü ve AKOM meteoroloji biriminin hava tahmin raporlarına göre, bu gece yarısından itibaren İstanbul şiddetli yağışların etkisi altına girecek.

F5HABER F5HABER
İstanbul için şiddetli yağış uyarısı

İSTANBUL (AA) - Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü ve AKOM meteoroloji biriminin hava tahmin raporlarına göre, bu gece yarısından itibaren İstanbul şiddetli yağışların etkisi altına girecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, cuma sabah saatlerine kadar Marmara Bölgesi ve İstanbul genelinde 20 ila 150 kilogram aralığında kuvvetli gök gürültülü sağanak yağması bekleniyor.

Yağışların; Istrancalar, Çatalca, Büyükçekmece, Arnavutköy, Sultangazi, Sarıyer, Beykoz, Sultanbeyli, Pendik ve Tuzla ilçelerinde şiddetli, diğer semtlerde ise çok kuvvetli yağacağı, gelecek sistemle hava sıcaklıklarının da 5 ila 8 derece azalacağı tahmin ediliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye, Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı, İSKİ, Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı ekipleri, meteorolojik tahminler doğrultusunda tüm birimleriyle kritik noktalarda tedbirlerini alıyor.

Muhtemel sorunlara karşı çalışmalar AKOM'dan yönetilecek.

SONRAKİ HABER