için kaldı

İstanbul'da bayram indirimi

İETT otobüsleri, metrobüs, metro, tramvay, Taksim-Kabataş Füniküleri ve Şehir Hatları vapurları ile İstanbul Otobüs AŞ ve Özel Halk Otobüsleri, bayram boyunca yüzde 50 indirimli hizmet verecek.

F5HABER F5HABER
İstanbul'da bayram indirimi

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı için çeşitli önlemler aldı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, bayram boyunca İETT otobüsleri, metrobüs, metro, tramvay, Taksim-Kabataş Füniküleri ve Şehir Hatları vapurları ile İstanbul Otobüs AŞ ve Özel Halk Otobüsleri, yüzde 50 indirimli hizmet verecek.

İETT, arife ve bayram günlerinde artacak yolcu yoğunluğuna paralel otobüs sefer sayısını artıracak ve hizmetlerin aksamaması, normal ve ek seferlerin düzenli yapılması için gereken tedbirleri alacak.

ULAŞIM AŞ, bayram tatili süresince tam kadro ve tam filo hizmet verecek. Bayramın 4 günü boyunca metro, hafif metro ve tramvay seferleri, öğleden önce seyrek, öğleden sonraları sıklaştırılarak gerçekleştirilecek. Tarifeli seferler dışında, artan yolcu yoğunluğuna bağlı ek seferler düzenlenecek.

İSPARK'a ait 500 noktadaki yol üstü otoparklar bayramın birinci ve ikinci günü ücretsiz hizmet verecek. Kapalı ve açık otoparklar ücretli olacak. Vatandaşlar, her türlü şikayetlerini İSPARK'ın 274 20 20 numaralı Hizmet Hattı'na iletebilecek.

- Kurban satış ve kesimi

Ataşehir Kurban Satış ve Kesim Yeri 900 küçükbaş ve bin 122 büyükbaş hayvan kapasiteli satış ve 2 büyükbaş, 1 küçükbaş kesimhanesi, Başakşehir Kurban Satış ve Kesim Yeri, bin 40 küçükbaş 2 bin 244 büyükbaş hayvan kapasiteli satış ve 4 büyükbaş, 1 küçükbaş kesimhanesi, Alibeyköy Kurban Satış ve Kesim Yeri de 390 küçükbaş, bin 470 büyükbaş hayvan kapasiteli satış ve 2 büyükbaş, 1 küçükbaş kesimhanesiyle hizmet verecek.

Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü, Sağlık, Zabıta ve İtfaiye Daire Başkanlıkları ile Çevre Koruma, Atık Yönetimi, Park-Bahçeler ve Sosyal İdari İşler Müdürlükleri ve İSKİ Genel Müdürlüğü birimleriyle bayram süresince koordineli olarak çalışacak. Kurban satış ve kesim yerlerindeki kurbanlık hayvan ve etleri ile ilgili vatandaşlardan gelecek muhtemel şikayetleri değerlendirerek, gerektiğinde ilçe belediyeleri ve diğer kurumlarla koordinasyonu sağlayacak.

Belirlenen yerler dışında kurban satış ve kesimini engellemek için Büyükşehir ve ilçe zabıta ekipleri ile işbirliği yaparak, şikayetleri değerlendirmek üzere veteriner hekim ve zabıtadan oluşan 5 ekip görevlendirecek. Kaçan kurbanlıkların yakalanması için 10 ekipten oluşan Kaçak Kurban Yakalama Timleri kuruldu. Vatandaşlar, şikayetlerini 453 73 00 numaralı telefona yapabilecek.

Sağlık ve Hıfzıssıhha Müdürlüğü İlaçlama Birimi, ekipleri bayram öncesinden başlayarak vektörlerle mücadele etmek amacıyla kurban satış yerlerinin, bayram süresince de nöbetçi ekiplerle kurban satış ve kesim yerlerinin ilaçlamasını yapacak.

- Mezarlıklar mesai saatinden önce ziyarete açılacak

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, ekip sayısını normal günlere kıyasla artırarak bayram süresince görev yapacak. Zabıta ekipleri, ilçe zabıta birimleriyle koordineli kent genelinde denetimler yapacak. Vatandaşlar, zabıta konusundaki dilek ve şikayetlerini, 521 84 65 numaralı telefona iletebilecek.

Acil Yardım ve Cankurtarma Müdürlüğü, bireysel ve toplumsal acil hastalık, kaza, tabii afetler, yangın, göçük ve yaralanmalarda hayati önem taşıyan hastalık durumlarında mümkün olan en kısa sürede ilk tıbbi yardımı yapmak üzere hazır bekleyecek.

Mezarlıklar Müdürlüğü, normal mesai saatinden önce mezarlıkları ziyarete açacak. Bayram süresince mezarlıklarda dilencilerin ziyaretçileri rahatsız etmemesi için Zabıta Müdürlüğü ile koordineli çalışılacak.

İSKİ, tüm İstanbul'a tam kapasiteyle su verecek. Olabilecek su arızası ve kanal tıkanmasıyla ilgili tedbirler ve nöbetçi ekip sayısını artırılacak.

İtfaiye ekipleri, 24 saat görev başında olacak.

Vatandaşlar her türlü şikayetlerinin çözümü için Beyaz Masa 153'ü arayabilecek. 

SONRAKİ HABER