için kaldı

İlk hac kafilesi uğurlandı

2014 yılı hac ibadeti için kutsal topraklara giden ilk kafile, Atatürk Havalimanı'ndan dualar ve gözyaşlarıyla uğurlandı.

F5HABER F5HABER
İlk hac kafilesi uğurlandı

İSTANBUL (AA) - 2014 yılı hac ibadeti için kutsal topraklara giden ilk kafile, Atatürk Havalimanı'ndan dualar ve gözyaşlarıyla uğurlandı.

Kafilenin hareketi öncesinde Dış Hatlar Terminali'nde düzenlenen törene, kafilede bulunan yaklaşık 400 hacı adayının yakınları ile bazı vatandaşlar katıldı.

Kur'an-ı Kerim'in okunmasıyla başlayan törende konuşan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, hacı adaylarını uğurlamanın kendilerine büyük güç verdiğini söyledi. 

Mutlu, "uğurlamaların, yolculukların, ve misafirliklerin en güzeline giden" hacılarla bir araya geldiklerini dile getirerek, "Siz, Hz. İbrahim Peygamberimizin bizzat elleriyle inşa ettiği Kabe'yi ziyarete gidiyorsunuz. Allah'ın evini ziyarete gidiyorsunuz. Resulullah Efendimizin ayak izlerinin olduğu, mis kokusunun, gül kokusunun hissedildiği topraklara gidiyorsunuz. Hazreti Ebubekir'in, Hazreti Ömer'in, Hazreti Osman'ın, Hazreti Ali'nin ve Peygamber Efendimizin ehli beytinin izlerinin olduğu yerlere gidiyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Vali Mutlu, gönüllerinin hacca giden vatandaşlarla olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Resulullah Efendimizin evinde aylarca kaldığı mübarek sahabenin (Ebu Eyyüb el-Ensari) bulunduğu mübarek topraklardan giderken bizim selamlarımızı, yine mübarek topraklara, Resulullah Efendimize ulaştırınız. İnşallah İstanbul ile birlikte güzel ülkemize, Türkiyemize, bütün İslam alemine, şu anda sıkıntı ve üzüntü içinde olan bütün mübarek topraklarımıza, bütün insanlık alemine, insanlık aleminin barışına, huzuruna, kardeşliğine, Rabbini tanımasına, hayırlı kul olmasına dua ediniz." 

- 56 bin hacı adayı yola çıkacak

İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran da hacı adaylarının en önemli yolculuğunun havalimanından başladığını söyledi.

Türkiye'deki hacı adaylarının sayısıyla ilgili bilgi veren Yaran, "Şu anda Türkiye'de, bu sene gidecekler hariç, 1 milyon 253 bin hacı adayı veya hacca gitmek üzere müracaat etmiş kardeşimiz var. Bunların içinden bu sene 56 bin hacı adayımız inşallah yola çıkıyorlar" dedi.

Yaran, İstanbul'dan da 8 bin 455 hacı adayının kutsal topraklara gideceğini ifade ederek, "Bu sene Diyanet'in organizasyonuyla giden ilk kafilemizi bugün buradan uğurluyoruz. Son kafilemizi de Allah nasip ederse, 28 Eylül'de uğurlayacağız" diye konuştu.

Törene,  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın danışmanı Prof. Dr. Erman Tuncer, Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Celalettin Yüksel ile Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil de katıldı.

Törenin sonunda okunan dua sırasında bazı hacı adayları ve yakınları gözyaşlarını tutamadı.

- "Dualarımız Filistin ve Mısır'a"

Hacı adaylarından Ahmet Yıldırım, eşi ve kızıyla kutsal yolculuğa çıktıklarını söyledi. Yıldırım, çok heyecanlı olduklarını dile getirerek, "Orada herkese ve bütün Müslüman alemine, Filistin'e, Mısır'a da dua edeceğiz" dedi.

Eşi Pakize Yıldırım ise hacca gittiği için çok mutlu olduğunu anlatarak, "İsteyenler inşallah oralara gitsin. Siz de dahil orada bütün Müslümanlar için dua edeceğiz" diye konuştu.

Filiz Yıldırım da kutsal topraklarda kaldığı sürede Ümmet-i Muhammed'in sağlık, huzur ve selameti için dua etmek istediğini ifade etti.

Kutsal topraklara gitmek için 7 sene beklediğini belirten Meryem Hazırcı, "Allahım benim oralara gitmemi bu sene kısmet etti. Torunum, kardeşim, oğlum ve bütün akrabalarım beni uğurlamaya geldiler" dedi.

Nuriye Şükürbeyoğlu da kutsal topraklara bir kez daha gittiği için çok mutlu olduğunu kaydederek, "Oraları görüp de bir daha gitmek çok güzel. 8 yıl oraya gidebilmek için beklemiştim. Bütün dualarımız Ümmet-i Muhammed ile beraber" diye konuştu.

SONRAKİ HABER