için kaldı

Hamaldı iş adamı oldu

Şırnak'ın Silopi ilçesinde 30 yıl hamallık yaptıktan sonra iş adamı olan Yusufoğlu, kurduğu şirkete geçmişini unutmadığını göstermek için "hamal" adını verdi.

F5HABER F5HABER
Hamaldı iş adamı oldu

ŞIRNAK (AA) - Silopi'de yıllarca hamallık yapıp kazandıklarıyla ticarete atılan Ahmet Yusufoğlu, 50 kişinin istihdam edildiği bir şirket kurdu. Yusufoğlu, şirkete geçmişini unutmadığını göstermek için "hamal" adını koydu.

Silopi'de 30 yıl hamallık yaptıktan sonra kurduğu şirketle adından söz ettiren iş adamı Yusufoğlu, bu başarısının hikayesini AA muhabirine anlattı.

- "11 yaşında hamallığa başladım"

İlçede, çok sevdiği okulunu eğitimin ilk yıllarında maddi imkansızlık nedeniyle bırakmak zorunda kalan Yusufoğlu, 11 yaşında başladığı hamallığı 30 yıl sürdürdü.

Ailesinin geçimine katkı sunmak için çalışmak zorunda kalan Yusufoğlu, küçük bedenine rağmen yıllarca kendinden ağır yükleri sırtında taşıdı.

Sırtımdaki yükle kilometrelerce yol yürüdüğünü anlatan Yusufoğlu, şunları söyledi:

"İlçedeki sayılı hamallardan biriydim. Hamallık zor bir meslektir. Buğday hasadı zamanlarında çok çalışıyordum. Defalarca ilçeden kilometrelerce uzağa yalın ayak yürüyerek gidip, geldiğim oldu. Aileme sırtımda taşıdığım yükle katkıda bulundum."

- Kurduğu şirkete "hamal" adını verdi

Hamallıktan elde ettiği kazançla kaldırımlarda sebze satmaya başladığını belirten Yusufoğlu, "Sonra işleri büyüttüm. İlerleyen yıllarda şirket kuracak derecede para kazandım hatta işçi çalıştırmaya başladım" dedi.

"Herkes soyadını şirket ismi yaparken ben gururla yaptığım ilk mesleğimin adını verdim" diyen Yusufoğlu, "Elde ettiğim bu mal varlığımı yaptığım hamallığa borçluyum. Genç yaşta hamallık yaptığım için hiç utanmıyorum, aksine gurur duyup ve her yerde anlatıyorum. Şırnak bölgesinde sayılı iş adamlarından biriyim. Şu anda 50'ye yakın kişi iş yerimde çalışıyor" ifadesini kullandı.

- "Bize 'hamaloğlu' diyorlar"

İlerleyen yaşı nedeniyle işlerinin bir kısmını çocuklarına bırakan Yusufoğlu, evlatlarının babalarının ilk mesleğinden her zaman gurur duyduklarını ve unutmadıklarını dile getirdi.

Oğul Murat Yusufoğlu da babasının zor şartlarda ailesinin geçimini sağladığını ifade ederek, "Onunla her zaman gurur duyuyoruz. Bölgede herkes bize baba mesleği nedeniyle 'hamaloğlu' diye hitap ediyor. Bundan da hoşnut oluyoruz" diye konuştu.

SONRAKİ HABER