için kaldı

Fetih Ruznamesi yayımlandı

İstanbul kuşatmasının 53 gününü anlatan "Fetih Ruznamesi", İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ tarafından okuyucuya sunuldu.

F5HABER F5HABER
Fetih Ruznamesi yayımlandı

İSTANBUL (AA) - İstanbul kuşatmasının 53 gününü anlatan "Fetih Ruznamesi", İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ tarafından okuyucuya sunuldu.

Panorama 1453 Tarih Müzesi'ni tanıtan "1453 Panorama Tarih Müzesi" isimli kitapta yer alan Fetih Ruznamesi'nde, tarihin en büyük ve en görkemli kuşatması günü gününe ele alınıyor ve fetih hazırlıkları tüm ayrıntılarıyla gözler önüne seriliyor.

Prof. Dr. Erhan Afyoncu ve Dr. Coşkun Yılmaz tarafından yayıma hazırlanan Fetih Ruznamesi'nin sunuşunda, "53 gün sürdü İstanbul kuşatması. Nice sıkıntılara, endişelere ve ümitlere sahne olan 53 gün..." ifadesi yer alıyor.

21 yaşında kaleler kurduran, savaş teknolojisinde yeni icatlar yapan, toplar döktüren, gemileri karadan yürüten, denizleri tutan Fatih Sultan Mehmet'in komutanlığında, top, tüfek, kalkan ve kılıç sesleriyle hücum naraları arasında geçen 53 günlük kuşatmanın aktarıldığı eser, 26 Mart-29 Mayıs tarihleri arasındaki detayları görsellerle birlikte okuyucuya sunuyor.

SONRAKİ HABER