için kaldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan yönetmen koltuğuna oturdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TRT'de yayınlanan "Filinta" adlı dizinin setini ziyaret etti ve yönetmen koltuğuna oturarak bölümün çekimini başlattı.

F5HABER F5HABER
Cumhurbaşkanı Erdoğan yönetmen koltuğuna oturdu

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT'de yayınlanan "Filinta" adlı dizinin setini ziyaret etti ve yönetmen koltuğundan, "Kamera, oyun" diyerek dizinin bir bölümünün çekimini başlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın, Kocaeli'de çekimleri yapılan "Filinta" dizisinin setine yaptıkları ziyaretin görüntüleri paylaşıldı.

Cumhurbaşkanlığınca paylaşılan görüntülere göre, Erdoğan çifti sete gelişlerinde kostümleri üzerinde olan oyuncular tarafından alkışlarla karşılandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Emine Erdoğan'a, bir süre sohbet ettikleri oyuncular tarafından çeşitli hediyeler sunuldu.

Erdoğan, oyuncuları tebrik ederek, "Başarılarınızın devamını diliyorum, her şeyi alt üst ettiniz değil mi? Reytingler alt üst oldu, devamını diliyorum" ifadesini kullandı.

Oyuncularla hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, yönetmen koltuğuna oturdu. Dizinin yönetmeninden çekimler hakkında bilgi alan Erdoğan, "Kamera, oyun" diyerek bir bölümün çekimini başlattı. 

Çekimleri monitörden takip eden Erdoğan'ın, "Kestik" demesinin ardından sahne tamamlandı.

Settekiler tarafından alkışlanan Erdoğan, çekimin yapıldığı eski SEKA fabrikasının bulunduğu alanın başbakanlığı döneminde Kocaeli'ne armağan edildiğinin hatırlatılarak, değerlendirmesinin sorulması üzerine, şu yanıtı verdi:

"SEKA ile ilgili bizim çok ciddi mücadelelerimiz oldu. Çok engellemek isteyenler oldu. SEKA fabrikası o dönemlerde ciddi manada zarar eden bir fabrikaydı. Biz zararı ne için sürekli olarak sübvanse edelim? Şu anda özel sektör, zaten kağıt üretimin yapıyor. Özel sektör kağıt üretimini yaptığına göre, biz zararla ne için kağıt üretimi yapalım? Burayı dedik, gelin biz tamamen Kocaeli halkının parkı haline getirelim, bunun içinde müze de olsun, dedik. Nitekim az önce Bilim Sanat Merkezi'nden geldik. O da SEKA'nın içinde olan bir yerdi. Bakın bunu mesela biz hiç düşünmemiştik, buyurun şimdi burada bir de film platoları oluşmuş oldu. Dünya kalitesinde burada böyle bir platonun oluşması da Türkiye'nin bugüne kadar giremediği bu tür alanlara da böylece girmiş olduk."

Filinta'nın yanı sıra TRT'nin bir başka dizisi olan "Diriliş"in de çekimlerinin yapıldığı büyük bir platonun olduğunu dile getiren Erdoğan, "Yurt dışından bazı bizimle görüşme talepleri olanlar var. 'Çok büyük plato kuralım' gibi ama daha gelen giden olmadı" dedi.

"Reytinglerde hakikaten rekor kırıyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dizinin yapım ekibini, TRT yönetimini kutlayarak, "Buradan çıkan ürünler de şu anda reytinglerde hakikaten rekor kırıyor, önde gidiyorlar. Bunlar da TRT'nin veya devletin herhangi bir kurumunun bugüne kadar başardığı şeyler değildi. Sizler bunu başardınız, bundan dolayı sizleri kutluyorum, tebrik ediyorum, başarılarınızın artarak devamını diliyorum" diye konuştu.

Erdoğan, bir soru üzerine, platonun Osmanlı dönemini yaşattığını belirterek, şunları söyledi:

"Burada bir orijinallik var, bunu görüyorsunuz. Bir defa fiziki mekan olarak çok önemli bir başarı. Sanatçılarımızın giyimlerindeki tasarımlar çok çok kaliteli olmuş. Onlar da çok başarılı. Bundan dolayı ayrıca tebrik ediyorum. Arkadaşlarımızın oyundaki performansları gayet iyi, bunda ben inanıyorum ki tabi başta yönetmen arkadaşlarımızın da çok büyük katkısı, başarısı var. Senarist arkadaşımızı da ayrıca tebrik ediyorum. Ancak ben bu tebriklerle beraber, bu başarının devamını, daha büyük dizilere bu cesaretle devam etmenin faydalı olacağına inanıyorum. Arkadaşlarımdan bu tür bazı dizilerin de olacağını biliyorum."

Erdoğan'a ziyaretinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da eşlik etti. 

SONRAKİ HABER