için kaldı

"Cumartesi Anneleri" 500. kez buluştu

Kayıp yakınlarının oluşturduğu "Cumartesi Anneleri"nin, yaklaşık 20 yıldır devam ettikleri Galatasaray Meydanı'ndaki oturma eyleminin 500. hafta etkinliğine çok sayıda kişi katıldı.

F5HABER F5HABER
"Cumartesi Anneleri" 500. kez buluştu

İSTANBUL (AA) - Kayıp yakınlarının oluşturduğu "Cumartesi Anneleri"nin, yaklaşık 20 yıldır devam ettikleri Galatasaray Meydanı'ndaki oturma eyleminin 500. hafta etkinliğine çok sayıda kişi katıldı.

Galatasaray Meydanı'nda toplanan ve ellerinde gözaltında kaybettikleri yakınlarının fotoğraflarını taşıyan grup, oturma eylemi yaptı. Kayıplarının akıbeti ve adalet talebi için 1995'ten bu yana her hafta bir araya gelen "Cumartesi Anneleri", yere serilen siyah örtünün üstüne yakınlarının fotoğraflarını koydu, karanfiller bıraktı.

Oturma eylemine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kırmızı bir karanfille destek verdi. Etkinliğe katılamayan Kılıçdaroğlu'nun karanfilini, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, kayıp annelerine sundu.

Karakaş, kayıp yakınlarına Kılıçdaroğlu'nun, "oğulları, kızları ve yakınları gözaltına alındıktan ya da devletle bağlantılı olduğu düşünülen kişilerce kaçırıldıktan sonra kaybolan annelere direnişlerinin, bekleyişlerinin 500. gününde kırmızı karanfille birlikte saygılarını, sevgilerini, dayanışma ve destek duygularını gönderdiğini" söyledi. Ercan Karakaş, Kılıçdaroğlu'nun "CHP, kayıplarını arayan annelerle birliktedir ve son kayıp bulunana, hesap sorulana kadar da beraber olacaktır" mesajını da iletti.

Oturma eylemine aralarında HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, CHP genel başkan yardımcıları Ercan Karakaş ve Sezgin Tanrıkulu, CHP milletvekilleri Süleyman Çelebi ve Mahmut Tanal ile Akın Birdal, Ferhat Tunç, Eşber Yağmurdereli ve Pınar Aydınlar'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

Etkinliğe katılanlar slogan atmamaları, kayıpların dışında herhangi bir fotoğraf, bayrak ve afiş taşımamaları konusunda uyarıldı.

Yakınlarını kaybedenler konuşmalarında, faillerin yargılanmasını ve kayıplarının bulunmasını istedi.

SONRAKİ HABER