Büyükelçiler, Hasankeyf'te

TİM'in düzenlendiği program kapsamında Türkiye'de görev yapan 65 ülkenin büyükelçisi Batman'ın tarihi Hasankeyf ilçesini gezdi.

F5HABER F5HABER
Büyükelçiler, Hasankeyf'te

BATMAN (AA) - Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) düzenlendiği program kapsamında, Türkiye'de görev yapan 65 ülkenin büyükelçisi Batman'ın tarihi Hasankeyf ilçesini ziyaret etti.

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Hasankeyf ilçesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, 65 ülkenin büyükelçisini Mardin'e getirdiklerini, oradan da Hasankeyf ilçesine geçtiklerini söyledi.

Hasankeyf'in ardından Midyat ilçesini gezeceklerini dile getiren Büyükekşi, programın amacının Türkiye'de her kesimin barış içerisinde yaşadığını göstermek olduğunu belirtti.

Büyükekşi, hedeflerinin dünyanın 65 ülkesine Türkiye'nin güzelliklerini, kültürünü, başta Mardin üzerinde çok dinli, kültürlü bir mozaikten oluşan Türkiye'yi tanıtmak olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Hedefimiz Türkiye'de barış ortamı içerisinde insanların Türk'ü, Kürt'ü, Arap'ı, Süryanisi burada dostça ve kardeşçe yaşadığını göstermektir. Onlarla ilişkilerimizi daha da ileriye götürüp Türkiye İhracatçılar Meclisi olarak ticaretimizi daha ileri noktalara taşımak istiyoruz. Böylece dostluk, kardeşlik ilişkilerimizi artırıp büyükelçilerimize Türkiye'mizin bütün güzelliklerini anlatmayı umuyoruz."

Geziye, Adana'da doğan 3 aylık bebeği ile katılan ABD'ni Adana 2. Konsolosu James Michael Saxton, "Bebeğimiz Adanalı, Adana'da doğdu. Hasankeyf çok güzel. Ne yazık ki Ilısu Barajı'nın altında kalacak. Bu da çok üzüntü verici" dedi.

İlçeyi beğenerek gezdiğini anlatan Zambia'nın Ankara Büyükelçisi H.E. Miriam Mulenga ise Hasankeyf'in Türkiye için önemli tarihi bir yerleşim alanı olduğunu kaydetti.

SONRAKİ HABER