için kaldı

Bayramda, hava açık ve güneşli olacak

Türkiye, Ramazan Bayramı'nı, mevsim normallerinde, açık ve güneşli bir havada geçirecek.

F5HABER F5HABER
Bayramda, hava açık ve güneşli olacak

ANKARA (AA)  - Ramazan Bayramı'nda, Türkiye'yi mevsim normallerinde, açık ve güneşli bir hava bekliyor.

Meteoroloji Genel Müdürü İsmail Güneş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayram süresince, Türkiye'de genel olarak hava sıcaklıklarının iç ve doğu bölgelerde mevsim normallerinin 1-2 derece üzerinde, diğer bölgelerde ise mevsim normallerinde beklendiğini bildirdi.

Bayramın birinci gününde, yurdun kuzeydoğu kesimlerinde kısa süreli gök gürültülü sağanak beklediklerini belirten Güneş, hava sıcaklıklarının özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde 40 dereceye kadar çıkacağını kaydetti.

İlk gün, Antalya ve İstanbul'da 33, Adana ve Ankara'da ise 35 derece sıcaklık öngördüklerini ifade eden Güneş, bayramın ikinci gününde, Ardahan ve Artvin çevrelerinde kısa süreli gök gürültülü sağanak olacağını söyledi. 

Bayramın son gününde ise Kars, Ardahan ve Erzurum'un kuzeyi dışında, yurdun tamamında havanın az bulutlu ve açık olacağını bildiren Güneş, yağışların kısa süreli ve lokal olarak beklendiğini söyledi.

Güneş, 26 Temmuz Cumartesi, iç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Bilecik, Bolu, Kütahya çevreleri, Adana'nın kuzeyi, Hatay'ın kıyı kesimleri, Doğu Karadeniz ile Kars ve Ardahan'da; 27 Temmuz Pazar ise Doğu Anadolu'nun kuzey kesimleri ile Sivas, Adana, Hatay, Osmaniye ve Antalya'nın dağlık kesimlerinde sağanak beklendiğini bildirdi.

-Deniz sıcaklıkları

Deniz suyu sıcaklıklarının özellikle tatilciler için önemli olduğunu işaret eden Güneş, su sıcaklıklarının, Antalya ve İskenderun'da 29, İzmir'de 27, Karadeniz'de ise 25-26 derece civarında olacağını ifade etti.

Vatandaşlara, 10.00-16.00 saatleri arasında güneşte kalmamaları tavsiyesinde bulunan Güneş, özellikle çocukların, yaşlıların ve hastaların bu saatlerde dışarı çıkmaması gerektiğini kaydetti.

SONRAKİ HABER