için kaldı

Ahıska Türklerine İşkur aracılığıyla iş imkanı

Erzincan'ın Üzümlü ilçesine yerleştirilen Ahıska Türklerinden İşkur aracılığıyla işe başlayan 250 kişi, yıllardır özlemini duydukları "öz vatanları"nda işe başlamanın mutluluğunu yaşıyor.

F5HABER F5HABER
Ahıska Türklerine İşkur aracılığıyla iş imkanı

ERZİNCAN (AA) - Ukrayna'dan Türkiye'ye getirilerek Erzincan'ın Üzümlü ilçesine yerleştirilen Ahıska Türklerinden 250 kişi, İşkur aracılığıyla işe başladı.

Üzümlü'ye yerleştirilen bin 234 Ahıska Türkünden çalışma izni alan 110'u kadın 250 kişi, İşkur aracılığıyla kaymakamlık ve belediyede işbaşı yaptı. Ukrayna'da yaptıkları işlere göre ayrılan işçiler, 6 ay çalışmak üzere kaymakamlık ve belediye bünyesindeki birimlere dağıtıldı.

İş sahibi olmanın mutluluğunu yaşayan Ahıskalılar, tamir atölyesi, park ve bahçeler, temizlik, su arıza birimlerinde çalışacak.

-"Kendi vatanımıza emek veriyoruz"



İşbaşı yapan Ahıska Türkleri, çalışmaya başlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

İşe yeni başlayanlardan Şevket Eyüp, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çiftçi olduğunu ve bugünleri özlemle beklediklerini söyledi.

Eyüp, "Ben Ukrayna'da tarlada çiftçilik yapıyordum. Orada savaş oldu. Allah razı olsun, bize yardımcı oldular ve bizi vatanımıza getirdiler. Belediye bize iş verdi. Şimdi kendi vatanımızda çalışıyoruz. Senelerce devlet değiştire değiştire yorulduk artık. Hep bugünleri bekliyorduk. Babalarımız, dedelerimiz hep bunu bekliyordu. Allah'a şükür buraya geldik. Vatan sahibi, toprak sahibi olduk. Kendi vatanımızda çalışıyoruz. Huzur içerisindeyiz, çok mutluyuz. İşimden çok memnunum. Kendi vatanımıza emek veriyoruz." dedi.

Ahıskalı motor ustası Ruslan Kaya, Ukrayna'daki işini şimdi belediyede yaptığını belirterek, "Motor ustasıydım. Vatan sağ olsun. Cumhurbaşkanımız bizi aldı buraya getirdi. Bize bu işi verdi. Belediyenin atölyesinde araçların motor tamiri, lastik tamiri, diğer bakım işlerini yapıyorum. Önceden yabancılara hizmet ediyorduk. Şimdi öz vatanımıza gelip, öz vatanımıza hizmet ediyoruz. Sağ olsun belediyemiz iş, devletimiz ev verdi. Allah herkesten razı olsun." diye konuştu.

Park ve bahçeler müdürlüğünde çalışan Ahıskalı Firuze Yasinova ise devletin her konuda kendilerine yardım ettiğini dile getirerek, şunları söyledi:

"Ukrayna'dan biz vatanımıza geldik, Allah razı olsun. Savaştan bizi kurtarıp getirdiler. Vatan verdileri, vatanımıza geldik. Bizim her şeyimize devlet yardım etti. Ev verdileri, her şeyimiz çok güzel. Şimdi de iş verdiler. Belediyede çalışıyoruz. Bize vatandaşlık verileceğini duyduğumuzda çok sevindik. Vatandaşlık verilmesi bizim için çok büyük bir mutluluk."

SONRAKİ HABER