için kaldı

AA'dan bir ilk daha "Istanbul Photo Awards"

Dünyada haber fotoğrafçılığı alanında etkinliğini arttıran AA, düzenleyeceği uluslararası haber fotoğrafçılığı yarışması "Istanbul Photo Awards" için gün sayıyor.

F5HABER F5HABER
AA'dan bir ilk daha "Istanbul Photo Awards"

ANKARA (AA) - Dünyada haber fotoğrafçılığı alanında etkinliğini günden güne arttıran Anadolu Ajansı (AA), bu alanda önemli bir adım daha atarak "Istanbul Photo Awards" adlı uluslararası haber fotoğrafçılığı yarışması düzenleyecek.

100. Yıl Vizyonu çerçevesinde dünyanın en etkin beş haber ajansından biri olmayı ve 11 dilde yayın yapmayı hedefleyen AA tarafından gelecek yıl ilk kez düzenlenecek uluslararası "Istanbul Photo Awards" fotoğraf yarışmasına dünya gündemini sarsan fotoğraflarıyla en prestijli foto muhabirlerinin katılımı bekleniyor.

Dünyanın önde gelen haber fotoğrafı yarışmalarından biri olmayı hedefleyen "Istanbul Photo Awards", 4 kategoride 1 Jüri Özel Ödülü olmak üzere toplam 13 ödül dağıtacak. Yarışmaya başvuru 1 Kasım 2014'de başlayacak ve 31 Aralık 2014'te sona erecek.

Çektikleri haber fotoğraflarıyla dünya gündeminde yer alan profesyonel basın fotoğrafçılarının katılımına açık "Istanbul Photo Awards"ın kazananlarını, dünyanın en prestijli basın kuruluşları, dergi ve gazetelerinin fotoğraf editörlerinden oluşan uluslararası jüri belirleyecek.

Bu önemli yarışmanın galipleri 2015 yılının mart ayında duyurulacak. Kazananlar, nisan ayında İstanbul'da düzenlenecek görkemli bir törenle ödüllerine kavuşacak.

AA Görsel Haberler Yayın Yönetmeni Ahmet Sel, yarışmada haber ve spor olarak iki ana dalda fotoğrafların yarışacağını belirtti. Sel, "Istanbul Photo Awards, bu yıl 1-7 Eylül arasında yapılacak Visa Pour l'Image haber fotoğrafı festivalinde uluslararası fotoğrafçılara tanıtılacak. Yarışmayla ilgili ayrıntılı bilgi önümüzdeki haftalarda yarışma için özel hazırlanan internet sitesi ve anadoluimages.com'da yayımlanacak" dedi.

Yarışmaya başvurular "istanbulphotoawards.com" adresinden yapılabilecek.

 "Istanbul Photo Awards" yarışmasında, kategorilere göre dağıtılacak ödüller şu şekilde belirlendi:

Kategori

Birinci

İkinci

Üçüncü

Haber Fotoğrafı Tekil: 

$8000 USD

$3000 USD

$1500 USD

Haber Fotoğrafı Seri:

$8000 USD

$3000 USD

$1500 USD

Spor Fotoğrafı Tekil:

$8000 USD

$3000 USD

$1500 USD

Spor Fotoğrafı Seri:

$8000 USD

$3000 USD

$1500 USD

Jüri Özel Ödülü

$8000 USD

SONRAKİ HABER