300 bin domino taşıyla rekor deneyecekler

Bursa'da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda, merkez ilçe Yıldırım Belediyesi tarafından 300 bin domino taşıyla özel olarak hazırlanan kareografiyle rekor denemesi yapılacak.

F5HABER F5HABER
300 bin domino taşıyla rekor deneyecekler

BURSA (AA) - Almanya, Avusturya, ABD, Kanada, Hollanda ve İşviçre'den sosyal medya üzerinden organize olan 14 kişilik bir ekip, belediye tarafından hazırlanan "Türkiye'nin en büyük domino kareografisi" rekorunu kırmak için Türkiye'ye getirildi. İçinde dünya rekortmenlerinin de bulunduğu ekip, Çanakkale, Karagöz-Hacivat, Türkiye haritası ve ilk Meclis binası gibi motifleri işlediği kareografiyi, 29 Ekim'e yetiştirmek için Mimar Sinan Spor Merkezinde yoğun çaba sarf ediyor.

Ekibin liderliğini dominoda birçok dünya rekoru bulunan Avusturyalı Marcel Pürrer üstlendi.

"29 Ekim'de Türkiye'nin rekorunu kırmış olacağız"

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "29 Ekim'e geldiğimizde 300 bin domino taşının gösterisiyle, Türkiye'nin rekorunu kırmış olacağız. Kadim memleketimizin sembolleri ve değerlerimizi de tüm ülkeye buradan duyurmuş olacağız." dedi.

Ekibin lideri dünya rekortmeni

Ekibin lideri Marcel Pürrer de şimdiye kadar 14 dünya rekoruna imzasını attığını anlatarak, "Şimdiye kadar 62 bin taş dizdik. Arada birtakım kazalar oldu. Günde 10 saat çalışıyoruz. Kazalar olduğunda bu saat uzayabiliyor. Sonuç olarak o gün yapmamız gereken neyse onu tamamlıyoruz. Çalışma 6 günde tamamlanmış olacak." ifadelerini kullandı.

SONRAKİ HABER