'Sükutun Sureti: Nuri Pakdil Belgeseli'nin galası düzenlendi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesince "Sükutun Sureti: Nuri Pakdil Belgeseli"nin gala gecesi düzenlendi.

F5HABER F5HABER
'Sükutun Sureti: Nuri Pakdil Belgeseli'nin galası düzenlendi

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesince 2. Kitap ve Kültür Fuarı kapsamında "Sükutun Sureti: Nuri Pakdil Belgeseli"nin gala gecesi yapıldı.

Şair ve yazar Nuri Pakdil, Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, Kudüs'ü çok sevdiklerini söyledi.

"Kalbimin yarısı Mekke'dir yarısı da Medine'dir. Üzerini ince bir tül gibi Kudüs örter" ifadelerini kullanan Pakdil, "Çünkü Kudüs, ezeli ebedi ulu önderimiz Hazreti Muhammed'in miraca çıkarken son ayak bastığı yeryüzü parçasıdır da onun için çok seviyoruz. Hepinizin de Mekke'yi, Medine'yi, Kudüs'ü çok sevmesini isterim. Bu imanın şartındandır. Üstat Necip Fazıl da Maraşlıdır. Onu da burada rahmetle ve özlemle anıyorum" diye konuştu.

Pakdil, konuşmasını "Ne mutlu Müslümanım diyene" sözleriyle sonlandırdı. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Haluk Dursun ise Kahramanmaraş'ı, Anadolu'nun manevi ortamının münbit ve bereketli topraklarının en güzel yerlerinden biri olarak değerlendirdi.

-"Nuri Pakdil bir tavır adamı"

Rasim Özdenören ise Nuri Pakdil ile geçen hayat hikayesini anlatarak sözlerine başladı.

Üniversite yıllarının beraber geçtiği Pakdil'den edindiği izlenimi aktaran Özdenören, şöyle devam etti:

"Nuri Pakdil bir tavır adamı. Bunu ilk defa yazdığımızda bu o kadar benimsendi ve o kadar anonim hale geldi ki kaynak unutuldu, Nuri Pakdil bugün bir tavır adamı olarak benimsendi. Tavır adamı dediğimiz nedir? Evet ortada kitapları var, ortada şiirleri var fakat ondan ziyade Nuri Pakdil, bakışıyla, duruşuyla, işaret ettiği yerle, işaret ettiği parmağıyla bir tavrın adamıydı."

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan bakanlar ve çeşitli yazarlara kadar Nuri Pakdil'in anlatıldığı, şair ve yazarın kendi görüşlerine de yer verilen belgesel izlenime sunuldu.

SONRAKİ HABER