'Naturel Beden Zihin ve Ruh Sağlığı Festivali' başladı

Doğal ve sağlıklı yaşam tutkunları için düzenlenen "Naturel Beden, Zihin ve Ruh Sağlığı Festivali" Askeri Müze Harbiye Kültür Sitesi'nde kapılarını açtı.

F5HABER F5HABER
'Naturel Beden Zihin ve Ruh Sağlığı Festivali' başladı

İSTANBUL (AA) - Doğal ve sağlıklı yaşam tutkunları için düzenlenen "Naturel Beden, Zihin ve Ruh Sağlığı Festivali" Askeri Müze Harbiye Kültür Sitesi'nde kapılarını açtı. 

İnsan sağlığını beden-zihin-ruh bütünlüğüyle ele alan çağdaş yaklaşımı, uzmanlar kanalıyla anlaşılır şekilde işlemeyi ve insanları daha doğal, sağlıklı ve bilinçli yaşama yöntemleri hakkında doğru bilgilendirmeyi amaçlayan festival, çok sayıda renkli etkinliğe ev sahipliği yapıyor.

Festivalin açılışında Norveçli Gong Master Tor Arne Haave, "gong banyosu" çalışmasıyla izleyicilere ses frekansları içinde arınma deneyimi yaşattı. Yaklaşık bir saat süren gösteride katılımcılar, düzenli nefes alıp vererek, dünyanın en eski enstrümanlarından biri olan "gong" sesiyle şifa çalışması yaptı. 

Holistik şifa semineri

Festivalde "Holistik Şifaya Açılmak" başlıklı bir seminer veren Yrd. Doç. Dr. Erol Ergüler de "holistik şifa"nın içinde yaşanılan enerjinin değişik boyutlarını fark edebilmek için kullanılan bir kelime olduğunu söyledi. 

"Holistik şifa" dendiğinde anlaşılması gereken şeyin, sağlıklı ruh, beden ve zihin bütünlüğünün nasıl daha sağlıklı şekilde devamının sağlanabileceği olduğunu anlatan Ergürler, "Holistik şifa sağlam zinde mutlu olmaktır. Holistik şifa, ruh-zihin-beden bütünlüğüdür. Holistik şifa, doğal yaşantımızda olmamız gereken bir haldir. Holistik şifayı anlamak için tüm hayatımıza ve dünyaya, hatta evrene bir bütün olarak bakmak gerekir" diye konuştu.

Festival pazar günü sona erecek

Askeri Müze Harbiye Kültür Sitesi'nde pazar gününe kadar devam edecek festivalde,  Beki İkala Erikli "Meleklerle Bekereti Yaratın", Murat Tulga Buyruk "Tasavvuf ve Kuantum ile Bilinç Dönüşümü", Sibel Kavunoğlu "Mutlu Olmak için Nefes ve Meditasyon", Can Aydoğmuş "Evliyalar ile Buluşma", Nevşah Fidan Karamehmet "Altın Kitabın Sırları Öğretisi", Güler Pınarbaşı "3. Gözü Açmak" başlıklı workshoplarını düzenleyecek. 

Muhabir: Çiğdem Pala

SONRAKİ HABER