için kaldı

'Başakşehir: Psychogeographic exploration' sergisi açıldı

Fransız sanatçı Youssef Tabti’nin "Başakşehir: Psychogeographic exploration" adlı proje sergisi sanatseverlerle buluştu.

F5HABER F5HABER
'Başakşehir: Psychogeographic exploration' sergisi açıldı

İSTANBUL (AA) - Fransız sanatçı Youssef Tabti'nin "Başakşehir: Psychogeographic exploration" adlı proje sergisi sanatseverlerle buluştu.

Goethe Institut Istanbul, Tarabya Kültür Akademisi, Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü ile Rem Art Space iş birliğinde düzenlenen sergi, REM Art Space'de ziyarete açıldı.

Başakşehir fotoğraflarının bulunduğu sergiye ilişkin AA muhabirine açıklamada bulunan Tabti, Başakşehir'in yeni bir yerleşim alanı olduğunu söyleyerek, "Gördüğüm kadarıyla şehrin ana merkezinden epeyce uzak. İstanbul'un büyümekte ve gelişmekte olan bir kenti. Hem mimari hem yeni yerleşim yeri hem de ilgimi çekmesi açısından bu kenti seçtim." dedi.

Tabti, Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlik Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğrencileri iş birliğiyle gerçekleştirdiği projenin, "psikocoğrafik" güzergahların çevresini belgeleyen işitsel peyzaj, görsel haritalama ve fotoğraflardan oluşan mekansal yerleştirme projesi olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Öğrenciler Karaköy, Eminönü gibi tarihi alanları biliyorlar. Öğrencilere buralarda bir şeyler yaptırmış olsaydım, benim de bildiğim ve gördüğüm şeyleri anlatacaklardı. Halbuki çalıştığım öğrenciler arasında Başakşehir'i hiç görmemiş olanlar vardı ve onların yeni gelişmekte olan bu kenti görmelerini istedim. Ayrıca sergiyi gezecek olan insanlardan da Başakşehir'i hiç görmeyenler olacaktır. Benim için enteresandı, herkesin bilmediği ve görmediği bir yeri fotoğraflamak."

37 fotoğrafın yer aldığı sergi, 29 Mayıs'a kadar görülebilecek.

Muhabir: Hilal Uştuk

SONRAKİ HABER