için kaldı

Ölü sayısı 71’e yükseldi

Avusturya'nın doğusundaki bir otoyol kenarına terk edilmiş halde bulunan kamyonun kasasındaki göçmenlere ait cansız bedenlerin sayısı 71'e yükseldi.

F5HABER F5HABER
Ölü sayısı 71’e yükseldi

Avusturya'nın doğusundaki bir otoyol kenarına terk edilmiş halde bulunan kamyonun kasasındaki göçmenlere ait cansız bedenlerin sayısı 71'e yükseldi.

Avusturya'nın doğusundaki Burgenland eyaletinde yol kenarında terk edilmiş halde bir kamyon bulunmuş ve kamyonun kasasında çok sayıda cansız beden tespit edilmişti. Avusturya İçişleri Bakanlığı tarafından bugün yapılan bir açıklamada, kasa içinde bulunan sığınmacılara ait cansız bedenlerin sayısının 8'i kadın 4'ü çocuk olmak üzere 71'e yükseldiği bildirildi. Kamyon, polisin ve uzmanların inceleme yapabilmesi için Macaristan sınırına yakın bir yerde bulunan soğutma tertibatlı bir depoya çekildi. Sığınmacıların ölüm nedenlerinin belirlenmesi için otopsi yapılacağı aktarıldı.

"EN İYİ ÇÖZÜM GEÇİŞLERİ YASAL HALE GETİRMEK"

Avusturya İçişleri Bakanı Johanna Mikl-Leitner, 71 kişinin hayatını kaybettiği korkunç olay karşısında son derece üzgün olduğunu belirterek, "Mülteci akınına karşı ve sığınmacıları korumak için bir çözüme ihtiyacımız var. Bunu sağlamak için en iyi yol Avrupa'ya geçişlerde yasal hale getirmektir. Mülteciler, ancak yasal yollarla korunabilir ve bu ticareti yapan suçluların önüne bu şekilde geçilebilir" dedi.

Polis Sözcüsü Helmut Marban, Macar polisinin şu ana kadar 3 kişiyi tutukladığını açıklayarak, "İncelemelerimiz sonucunda seyahat belgelerine ulaştık. Bu belgeler ışığında, hayatını kaybeden 71 mültecinin Suriye'den gelmiş olabileceğini düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Polis soğuk hava tertibatlı kamyonu Viyana'yı Macaristan'ın başkenti Budapeşte'ye bağlayan anayolun emniyet şeridine park edilmiş halde bulmuştu. Dün yapılan açıklamalarda hayatını kaybedenlerin sayısın 20 ila 50 olarak açıklanmıştı.

(İHA)

SONRAKİ HABER