Tasarruf mevduatlarının değeri ilk çeyrekte 2 trilyon lirayı aştı

Vatandaşın büyük ölçüde birikimlerini değerlendirdiği altın ve döviz hesaplarının TL karşılığının yükselmesinin de etkisiyle tasarruf mevduatları toplamı ilk çeyrekte 2 trilyon lirayı aştı. Türkiye'deki tasarruf mevduatlarının yüzde 41,6'sının toplandığı İstanbul, en yakın rakibi Ankara'yı 4'e katladı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Tasarruf mevduatlarının değeri ilk çeyrekte 2 trilyon lirayı aştı

Türkiye'de tasarruf mevduatlarının değeri, ilk çeyrekte 2020'nin aynı dönemine göre yüzde 31,4 artarak 2 trilyon 49,3 milyar liraya ulaştı.

AA muhabirinin Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerinden derlediği bilgilere göre, Türkiye'de ilk çeyrek sonu itibarıyla tasarruf mevduatları 2 trilyon 49 milyar 249 milyon 403 bin liraya yükseldi.

Bu rakam 2020'nin mart sonunda 1 trilyon 559 milyar 54 milyon 206 bin lira düzeyinde bulunurken, tasarruf mevduatlarındaki artış oranı yüzde 31,4 oldu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER