'Sosyal mesafeli' kampta buluşan doğaseverler doğal yaşamı öğreniyor

Türkiye genelinde sosyal medya üzerinden örgütlenerek Düzce'de koronavirüs tedbirlerine uygun düzenlenen kampta buluşan doğaseverler, topladıkları tıbbi aromatik bitkilerden çay yapıyor ve doğal koku üretiyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
'Sosyal mesafeli' kampta buluşan doğaseverler doğal yaşamı öğreniyor

Sosyal medya üzerinden Türkiye genelinde örgütlenerek Düzce'de "sosyal mesafeli" kampta bir araya gelen doğaseverler, alanında uzman kişiler tarafından topladıkları tıbbi aromatik bitkiler hakkında bilgilendiriliyor. Türkiye'nin önemli kozmetik firmalarında yönetici pozisyonunda çalışırken doğa sevgisi dolayısıyla istifa edip 1 yıl önce Düzce'ye yerleşen kimyager Sevil Gülsoy Düzgün, tıbbi ve aromatik bitkilerin yaygınlaştırılmasını amaçladığı "Gezgin Bitkici" adıyla kurduğu sosyal medya hesabından doğaseverleri bir araya getiriyor.

Yeni tip koranavirüs (Kovid-19) salgını döneminde Düzce'nin Gölyaka ilçesinde Kuyudüzü mevkisindeki kamp alanında buluşan Türkiye'nin çeşitli illerinden 50 aile, tedbirlere uygun düzenlenen etkinliklerle doğada olmanın keyfini çıkarıyor.

Yanlarında getirdikleri bahçe ürünleriyle yemek yapan kampçılar, tıbbi ve aromatik doğal ürünler konusunda uzman kimyager ve tarım mühendisinden bilgi alarak topladıkları bitkilerden çay yapıyor ve doğal koku üretiyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER