Muhacir ne demek? Muhacir nedir? Muhacir TDK kelime anlamı

Muhacir, eski bir sözcüktür. Ancak günümüz Türkçesinde de halen kullanılmaya devam edilmektedir. Sözcüğün anlamını kavramak için, kaynağını ve kelime kökünü incelemek yerinde olacaktır. Bu sayede çok daha net anlaşılmasına yardımcı olunabilir.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Muhacir ne demek? Muhacir nedir? Muhacir TDK kelime anlamı

Muhacir, Arapça kökenli bir sözcüktür. Dilimize yüzyıllar öncesinde Arapçadan geçerek kullanım alanı bulmuştur. Sözcüğün kökü, Arapçada "Hicr" ifadesinde gelmektedir. Hicr veya hicret, göç etmek demektir.

Bu anlamdan yola çıkılarak muhacir sözcüğü de "göç eden kimse" anlamına gelmektedir. Günümüzde bu sözcük bir yerden başka bir yere göç edenler için kullanılmaktadır. Özellikle ülkesinden göç edenler için bu sözcük tercih edilir.

Muhacir Nedir?

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER