için kaldı

YAŞ'ta bugün ilkler yaşanacak!

Erdoğan ilk kez Cumhurbaşkanı olarak YAŞ kararlarını imzalayacak, toplantı Başbakan Davutoğlu başkanlığında toplanacak YÜKSEK Askeri Şûra (YAŞ) kış dönemi toplantısı bugün gerçekleştirilecek.

VATAN VATAN
YAŞ'ta bugün ilkler yaşanacak!

YAŞ, ilk kez Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başkanlığında toplanacak. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da YAŞ kararlarını ilk kez onaylayacak. YAŞ'ta TSK personel mevcutları ve ihtiyaçları değerlendirilirken, gelecek yıllara yönelik planlamalar da yapılacak. Nüfus artış hızının düşmesi, genç nüfusun giderek azalması ve aynı zamanda üniversite mezunlarının sayısının artmasına paralel olarak, TSK'nın personel ihtiyacının karşılanması konusunda 'çıkış yolu' aranacak. TSK'da yükümlü askerler üzerindeki kadro ağırlığının, yakın gelecekte profesyonel kadrolara kaydırılması öngörülüyor.

SURİYE VE IRAK'TA EĞİT-DONAT

YAŞ'ta bölgesel gelişmeler ile Türkiye'ye yönelik güvenlik riskleri gündeme gelecek ve 'harbe hazırlık durum değerlendirmesi' yapılacak. Bu çerçevede, Suriyeli ılımlı muhalif güçlere ve Irak'ta Kürt peşmergeler ile Musul'da oluşturulacak ulusal muhafız güçlerine verilecek eğitim desteği de ele alınacak.

ABD'NİN ÜS TALEBİ

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın, Cumhurbaşkanı ve Başbakan ile yaptığı görüşmelerde, “IŞİD ile mücadelede Türkiye'deki üslerin kullanımı” talebini bir kez daha gündeme getirdiği açıklandı. Ankara, üslerin ABD'ye açılabilmesi için öncelikli olarak Irak ve Suriye'de “uçuşa yasak bölge” oluşturulmasını şart koşuyor. YAŞ'ta, hükümete Pentagon ile sürdürülen görüşmeler hakkında teknik bilgilerin sunulması öngörülüyor.

PARALEL YAPILANMA

Genelkurmay Başkanlığı, “TSK'da paralel yapılanma” iddialarıyla ilgili tepkisini cumartesi günü yaptığı açıklamayla ortaya koydu. Konunun genel hatlarıyla YAŞ'ta da gündeme gelmesi bekleniyor. Genelkurmay Başkanlığı, 2012 yılındaki Anayasa değişikliğinden bu yana, ihraç edilecek personelin dosyalarını YAŞ gündemine sunmuyor. Söz konusu personelle ilgili işlemlerin yapılması amacıyla TSK bünyesinde disiplin kurulları oluşturuldu.

Kaynak: Habertürk

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER