Hac için yola çıkarken rüşvet alan grup ifşa edildi

Türkmenistan'da Hacc'a gitmek isteyenlerden rüşvet alan bir grup ifşa edildi

DÜNYABÜLTENİ DÜNYABÜLTENİ
Hac için yola çıkarken rüşvet alan grup ifşa edildi

Rus ,RIA Novosti'nin Türkmen televizyonuna dayanarak bildirdiğine göre , Türkmenistan'da hac için Suudi Arabistan'a giden hacılardan rüşvet alan bir suçlu grup ortaya çıktı.

Türkmenistan Başsavcısı Batyr Atdaev Başsavcısı, bu suçun genişletilmiş bir hükümet toplantısında detaylarının konuşulduğunu. Suçlu grupta bulunanlar arasında,  eski müftülük uzmanı Rovshen Allaberdiyev, bu bölümdeki insan kaynakları departmanı eski çalışanı uzman Muhammetmyrat Gurbangeldiev ve ülkenin bakanlar kurulunun dini örgütleriyle çalışma gurubunda eskiden uzman olarak çalışan Gurbanberdi Nursahedov''un görev yaptığı bildirildi.

Grup Eylül 2018'den Temmuz 2019'a kadar, Hacc'a gitmek isteyen bazı vatandaşlardan özellikle büyük çapta rüşvet aldılar.

Soruşturma sonuçlarının ardından Allaberdiyev, Gurbangeldiev ve Nursahedov yargılandı. Soruşturma sırasında suçlulara ait, büyük ölçekte para, dört daire, araba ve diğer mülkler olduğu ortaya çıktı. Toplantıda ayrıca, mahkumların suçlarını kabul ettiği, tevbe edip bir daha asla bunu yapamayacaklarına söz verdikleri bir video gösterildi.

Cumhurbaşkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Cumhuriyet Başsavcısı'nın raporunu dinledikten sonra, Hac ile ilgili bu olumsuz olayın çok üzücü olduğunu söyledi.

Türkmen lideri, "Devletimiz dinden ayrılıyor diyorlar, aksine, inananları daima destekliyorum - camilerin inşası, Hacın performansı ve diğer konular hakkında." Dedi. En üzücü şeyin insanların aldatıldıklarını ve kötü eylemlerle karşılaştıklarını bilmek olduğunu vurguladı.

Türkmen lider, “Ülkenin müfettişlerinin ve Dışişleri Bakanlığının yönetimine, gelecekte kutsal yerlere ziyaret yapmak isteyenler için uygun çalışmaların yapılmasını talimat veriyorum. Hac ibadeti için 160 değil, 380 hacıya yardım edeceğiz. Ve sıkı önlemler alacağız" dedi.

Kaynak: www.dunyabulteni.net

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında DÜNYABÜLTENİ internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER