için kaldı

Düşük rayiç evinden etti

Gökalp kardeşler 900 bin liraya satın aldıkları evin bedelini tapuda 360 bin TL gösterip ödemeyi elden yaptı. Evi satın aldıkları kişinin bankalara borcu çıktı, banka satış için “Borçlu mal kaçırıyor. Bu satış gerçek değil” iddiasında bulundu. Mahkeme satışı iptal ederken, bankaya da evi icradan satma yetkisi verdi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Düşük rayiç evinden etti

Hergün Türkiye genelinde binlerce gayrimenkul el değiştiriyor. Pek çok devir işleminde de daha düşük harç ödemek için, mülkün değeri düşük gösteriliyor. Bu süreçte yapılan bir diğer hata da, ödemenin banka yolu ile yapılması yerine elden yapılması. Bu durum, satıcının işine gelse de ileride satın alınan gayrimenkulün elden gitmesine kapı aralayabilir. İki ayrı uluslararası şirketta üst düzey yönetici olarak çalışan Onur Gökalp (38) ile kardeşi Orçun Gökalp’in (36) yaşadıkları ise, benzer durumdaki birçok kişinin de başına gelebilecek türden.

Gökalp kardeşler 6 yıl önce Kadıköy Suadiye’de bir daire satın almaya karar verdi. Daire, Konya’da yaşayan iş insanı Önder Ragıp Bağrıaçık’a aitti. Dairenin satışına bir emlakçı aracılık ediyordu. Bağrıaçık Konya’da olduğu için tüm satış görüşmeleri, İstanbul’da yaşayan amca N. Bağrıaçık ve kuzen S. Bağrıaçık ile yürütülüyordu. Görüşmeler sonrası dairenin 900 bin liraya satışı için anlaşmaya varıldı.

PARA ELDEN TESLİM EDİLDİ

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER