için kaldı

ABD'de alarm verildi! Yarım milyon insan etkilenebilir

ABD'nin California eyaletinde başlayan yangınların tehlikeli şekilde yerleşim yerlerine doğru yayılmaya başlamasıyla, binlerce kişinin tahliye edildiği bildirildi.

VATAN VATAN
ABD'de alarm verildi! Yarım milyon insan etkilenebilir

ABD medyasındaki haberlerde, eyaletin kuzey kısmındaki Sonomo  bölgesinde, kuvvetli rüzgarla geniş bir alana yayılan orman yangınları nedeniyle  Geyseville yerleşkesinin tamamen boşaltıldığı belirtildi.   Kuru hava ve saatte 113 kilometre hıza ulaşan rüzgar nedeniyle  yangının yaklaşık 4 bin hektar alana yayıldığı ve tedbir için eyalette elektrik  kesintisine gidildiği ifade edildi.   Zorunlu elektrik kesintilerinin California'da yaşayan yaklaşık yarım  milyon insanı etkileyeceği bilgisi paylaşıldı.   Eyaletin güney kısmında da en az iki yangının devam ettiği ancak  yerleşim yerlerine tehlike teşkil etmeyecek şekilde kontrol altında tutulduğu  bildirildi.   California Orman ve Yangından Korunma Sözcüsü Jonathan Cox, şu ana  kadar herhangi bir ölü ve yaralının olmadığını belirtti.   İki yıl önce aynı bölgede çıkan yangınlarda 44 kişi hayatını  kaybetmişti.       

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER