için kaldı

Ünlü sanatçılar onlar için bir araya geldi

KADIN Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Uluslararası Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Dayanışma Günü için birçok kadın sanatçının yer aldığı bir video yayınladı.

VATAN VATAN
Ünlü sanatçılar onlar için bir araya geldi

Bennu Yıldırımlar, Ceren Moray, Selin Demiratar, Deniz Çakır ve Sinem Öztürk gibi sanatçılar, kadın cinayetlerine dikkat çekmek için videoda kadınların talep ettiği 5 maddeye dikkat çekti.

Ünlü sanatçılar, "Kadın cinayetlerini durduracağız" dediği videoda kadınların talep ettiği 5 temel maddeyi şu şekilde sıraladı:

* Cumhurbaşkanı, Başbakan ve siyasi parti liderlerinin kadına yönelik şiddeti kınamasını istiyoruz,

* 6284 sayılı koruma kanununun etkin uygulanmasını istiyoruz,

* Ceza kanununda caydırıcı cezaların yer almasını istiyoruz,

* Sadece kadınlar için çalışan bir Kadın Bakanlığı istiyoruz,

* Cinsiyet ve cinsel yönelim eşitliğini esas alan yeni bir anayasa istiyoruz

PAZAR GÜNÜ YÜRÜYÜŞ VAR

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu tarafından yayınlanan videonun sonundaki görüntüde ise 23 Kasım Pazar günü saat 15.00'te Taksim Tünel'den Galatasaray'a kadın yürüyüşünün gerçekleştirileceği belirtiliyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER