için kaldı

Avrupa tünelleri denetlendi

DHA DIŞ HABER-

F5HABER F5HABER
Avrupa tünelleri denetlendi

DHA DIŞ HABER-

Avrupa Karayollarında ölümcül kazalara neden olan tüneller Avrupa'nın en büyük, dünyanın ikinci büyük Alman Otomobil Kulübü (ADAC) tarafından yeniden denetlendi.

ADAC 1999 yılında başlattığı denetimleri 21 Avrupa ülkesinde 400'e yakın karayolu tünelinde devamlı Avrupa Birliği (AB) standartlarına göre denetleniyor. Bu yılın Şubat ayında başlayan denetimler Almanya, İsviçre, İtalya, Avusturya'da 20 tünelde yapıldı. Dünyanın üçüncü büyük karayolu tüneli İsviçre- İtalya karayolunu bağlayan 16,9 km. uzunluğundaki 'Gotthard' tüneli denetimin sonuncusu oldu. ADAC yetkilileri sonuncu olan A2 karayolunda Alplerin ortasından geçen Gotthard- Chiasso'yu birleştiren tünelin, tehlikeli olmadığını standartların içinde bulunduğunu bildirildi.

En iyi tünel Almanya'da A71 karayolunda bulunan 'Berg Bock' ile 'Rennsteig', A4 karayolunda 'Jagdberg' tüneli seçildi. İkinci sırada İtalya'nın A5-A40 karayolunda 'Mont Blanc', A3 karayolunda 'Sant Angelo', SS36 karayolunda 'Monza' tünelleri geldi. Üçüncü sırada Avusturya tünelleri A12 karayolunda 'Roppen', A14 karayolunda 'Pfaender' tünelleri yer aldı. Sıralamada en son sırada yer alan ve en yoğun trafiğin bulunduğu günde ortalama 40 bin aracın seyahat ettiği 'Gotthard' tüneli oldu. Denetim kategorileri içinde havalandırma, yangın söndürme sistemleri, yangın, duman detektörleri, acil çıkış noktaları, haberleşme, telefon, telsiz iletişimi, tünel aydınlatması en başta aranan konuların başında yer aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Dünyanın üçüncü büyük tüneli Gotthard tünelinden görüntüler

SONRAKİ HABER