Bethesda Xbox çatısı altına girdi! Xbox sahipleri yaşadı!

Microsoft, oyun dünyasında rekor satın alım ile Bethesda firmasını bünyesine kattı. Xbox sahipleri Bethesda oyunlarını Game Pass ile oynayabilecek.

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
Bethesda Xbox çatısı altına girdi! Xbox sahipleri yaşadı!

Microsoft, geçtiğimiz aylarda Bethesda'yı da barındıran  ZeniMax Media'yı satın aldığını açıklamıştı. Bugün bu satın alım resmen onaylandı ve Bethesda, Xbox'ın çatısı altına girmiş oldu. Bethesda'yı da satın alan Xbox, bu sayede bünyesindeki stüdyo sayısını 23'e yükseltmiş oldu. Bir karşılaştırma için PlayStation'ın bünyesinde sadece 13 stüdyonun yer aldığını belirtelim.

7.5 milyar dolar değerindeki bu satın alım Xbox cephesinin aradığı kan olabilir. Doom, The Elder Scrolls, Wolfenstein, Fallout, The Evil Within ve Dishonored gibi oyunların sahibi olan Bethesda, yeni oyunları ile Xbox sahiplerini heyecanlandıracak.

Bildiğiniz gibi Xbox'ın Game Pass sistemi şu an dünyanın en iyi oyun servisi olarak gösteriliyor. Xbox Stüdyoları'ndan çıkan tüm oyunlar ilk gün bu sisteme dahil ediliyor. Muhtemelen Bethesda'nın oyunları da ilk gün Game Pass'e eklenecek.

Aktarılan bilgilere göre önümüzdeki yıllarda Bethesda'nın elinden çıkacak olan oyunlar Xbox ve PC'ye özel olacak. Yani PlayStation cephesi Bethesda'nın yeni oyunlarından mahrum kalacak.

Xbox patronu Phil Spencer'ın açıklamasına göre; Xbox ve Bethesda iki farklı firma olarak faaliyet gösterecek. Yani Xbox oyun yapımda doğrudan olarak Bethesda'nın üzerinde etkili olmayacak.

Bu nokta çok önemli. Çünkü büyük firmaların satın alımları sonrası çok iyi durumda olan firmalar iflasın eşiğine gelebiliyor. Bunun en güzel örneğini Electronic Arts firmasında gördük. Neyse ki Bethesda eskisi gibi kreatif bir şekilde patronların sürekli "para para para" diye bastırmalarına maruz kalmadan rahatça çalışabilecek.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER