Kuzey Kore'den şaşırtan hamle... Vaka yok diyorlar, aşı yapıyorlar!

Kim Jong-un başkanlığında yönetilen Kuzey Kore dünyanın en dışa kapalı ve 'gizemli' ülkelerinden biri olarak kabul ediliyor. Salgın dünyayı sardığından beri başta Kim Jong-un olmak üzere tüm yetkililer ülkede hiç koronavirüs vakası olmadığı konusunda tekrar tekrar açıklamalar yapsalar da başkent Pyongyang'dan sızan haberler durumun aksini kanıtlar gibi....

HÜRRİYET HÜRRİYET
Kuzey Kore'den şaşırtan hamle... Vaka yok diyorlar, aşı yapıyorlar!

Kuzey Kore koronavürs salgınıyla ilgili haberlerin ilk kez duyulmaya başladığı günlerde, Ocak 2020'de dünyayla olan bağını neredeyse koparmış; ülkenin kapılarını tüm dünyaya kapatmıştı. 

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, salgının tüm dünyayı kasıp kavurduğu günlerde bile ülkesinde bir tek vaka bile olmadığını ısrarla açıklamıştı. Kuzey Kore'den dünya haber ajanslarına nadir olarak düşen fotoğraflarda ise hem Kim Jong-un hem de yanındaki yetkililer ve Kuzey Kore halkı çoğu zaman hepimizin kullandığı koruyucu yüz maskelerini takmadan görüntülenmeye devam etti. 

Geçen yılın son aylarında bir politbüro toplantısında konuşan Kim Jong-un, ülkesinin Kovid-19'la nasıl başa çıkılacağına dair bir yol haritası olduğunu ve bunu başaracaklarını söylemişti.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER