Türkiye-Suriye sınırına beton duvar örülüyor

Mardin'in Nusaybin İlçesi ile Suriye'nin Kamışlı kenti arasındaki Suriye sınır hattındaki mayınlı bölgede hendek kazma çalışmaları devam ederken, 2 metre genişliğinde ve 3 metre yüksekliğindeki blok betonlardan oluşan duvar örülüyor.

VATAN VATAN
Türkiye-Suriye sınırına beton duvar örülüyor

Nusaybin İlçesi'nin doğusu ile Suriye'nin Kamışlı kenti arasındaki mayınlı sınır bölgesinde bulunan Demirtepe Sınır Karakolu'na doğru daha önce hendek kazılan 3 kilometrelik alanda bu kez beton bloklar halinde TIR'larla getirilen duvar örmeye başlandı.

2 metre genişliğinde ve 3 metre yüksekliğinde olan blok beton duvarlar, TIR'larla getirildiği sınırda, iş makinelerinin yardımıyla indiriliyor.

Öncelikle Nusaybin ile Demirtepe Sınır Karakolu'na kadar olan 3 kilometrelik alana döşenecek blok betonlardan oluşan duvar, daha sonra sınır boyunca Şırnak'ın Cizre İlçesi'ne kadar devam edecek. Blok betonlardan oluşan duvar örülürken, sınır kesiminde sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı gözlendi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER