‘Andımız okullara geri dönecek’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Danıştay’ın, okullarda okutulan Andımız ile devlet madalyalarından Atatürk kabartmasının kaldırılması kararını eleştirerek, “Andımız okullarımıza, Atatürk kabartması ise madalyalarımıza geri dönecektir” dedi. Öztrak, MYK toplantısı sonrası özetle şunları söyledi:

HÜRRİYET HÜRRİYET
‘Andımız okullara geri dönecek’

YAZILANLAR ESKİ PLAN

“Geçtiğimiz hafta, Ekonomi Reformları başlıklı dokümanı açıkladılar. Dört ay hazırlığın ardından hazırladıkları 90 sayfalık dokümanın yarıdan fazlası fotoğraf. İçindekiler bölümünü ara başlıkları da ayıklayın, elde birkaç daktilo sayfası kalır. Yazılanlar da eski plan ve programlardan kopyalanmış, ‘-cektir’, ‘-caktır’ ifadeleri. Bu, Erdoğan şahsım hükümetinin iflas ilamıdır.

Bu pakette işçiye, işsize, çiftçiye, emekliye bir şey yok. Pakette tek bir somut hedef koymuşlar. O da bütçede 46 milyar liralık tasarruf yapmak. Ama nasıl yapılacak, vergi ve vergi dışı gelirler mi artırılacak yoksa harcamalar mı kısılacak? Somut bir eylem planı ve takvim yok. Güveni sağlamak için yapılması gereken şey çok basitti. Merkez Bankası Başkanı’nın görevden alınmasını zorlaştırmak. Düzenleyici-denetleyici kurumların özerkliğini güçlendirmek.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER