Ahmet Hakan: Melih Bulu'nun yerinde olsaydım Niye ölü taklidi yapıyorsunuz? diye sitem ederdim

Hürriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan, Boğaziçi Üniversitesi’nde rektörlük görevine atamayla gelen ve hem öğrencilerin hem de öğretim üyelerinin tepkisiyle karşılaşan Melih Bulu için "Onun yerinde olsaydım başka üniversitelerin rektörlerine, ‘Siz de aynı yöntemle atanmadınız mı? Niye benimle dayanışmıyorsunuz? Niye ölü taklidi yapıyorsunuz?’ diye sitem ederdim” dedi.

F5HABER F5HABER
Ahmet Hakan: Melih Bulu'nun yerinde olsaydım Niye ölü taklidi yapıyorsunuz? diye sitem ederdim

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri ve öğrencileri, Cumhurbaşkanı tarafından rektör olarak atanan Prof. Dr. Melih Bulu’yu protesto ettiği eylemlerine bir ayı aşkın süredir devam ediyor.

Protestocular rektörlük makamına atanan Bulu'nun, hem merkezi yönetim tarafından atanmasını hem de üniversitenin kurumsal değerlerine uymadığını gerekçe göstererek istifa etmesini istiyor.  Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, protestolara ilişkin görüşlerini ifade etti.

"Melih Bulu'nun yerinde olsaydım" diyen Hakan, "Bir an fena daralır, “Aaa! Yeter artık ama” diye avazım çıktığı kadar bağırmak isterdim." diye yazdı.

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİNDE YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA YAPTI

“Melih Bulu’nun yerinde olsaydım protesto gösterisi yapan öğretim üyelerinin yanlarına gidip, ‘Bu dünyadaki en mutlu kişi sevmeyi bilendir’ şarkısını söylerdim” diyen Hakan, yazısında ayrıca Prof. Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’nde yüksek lisans ve doktora yaptığına vurgu yaptı.

"NİYE ÖLÜ TAKLİDİ YAPIYORSUNUZ DİYE SİTEM EDERDİM"

Hakan, Melih Bulu’nun yerinde olsaydım başka üniversitelerin rektörlerine, ‘Siz de aynı yöntemle atanmadınız mı? Niye benimle dayanışmıyorsunuz? Niye ölü taklidi yapıyorsunuz?’ diye sitem ederdim” dedi.

SONRAKİ HABER