Almanya'da Boşanma Davası Nasıl Açılır? Almanya'da Boşanma Şartları Nelerdir

Almanya'da boşanma davası açabilmek ve boşanabilmek için belli başlı bazı kriterler bulunuyor. Bu kriterleri yerine getirmek suretiyle mevcut şartlar üzerinden dava açılabilmektedir. Peki, Almanya'da boşanma davası nasıl açılır? Almanya'da boşanma şartları nelerdir? İşte bu konu hakkında bilinmesi gerekenler.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Almanya'da Boşanma Davası Nasıl Açılır? Almanya'da Boşanma Şartları Nelerdir

Almanya'da boşanma davası açılarak bu davanın neticelenmesi mümkün. Tabii bunu gerçekleştirmek için belli şart ve koşullar ile kriterleri yerine getirmek gerekmektedir. Bu durum Almanya vatandaşı ya da Türk vatandaşı olunmasına göre farklı sonuçlar doğurmaktadır.

 Almanya'da Boşanma Davası Nasıl Açılır?

 Eğer her iki eş de Alman vatandaşı ise Almanya'da boşanma davası açılabilmektedir. Ancak bu koşullar altında Türkiye'de bir boşanma davası açılırsa, bu davanın Almanya'da geçerliliği bulunmaz. Böyle durumlarda Almanya'da tekrar boşanma davası açılması gerekir. Almanya'da boşanma davasının sonuçları ayrıca farklılık gösterebilmektedir. Bu sebepten dolayı Türkiye'de Almanya'nın vereceği karar temyize götürülebilir.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER