TC No İle SGK SSK Hizmet Gün Hesabı Sorgulama Girişi

TC No İle SGK SSK Hizmeti sorgulamak isteyenlerin yapması gerekenleri ve dikkat etmeniz gerekenleri sizler için derledik. SSK Hizmet dökümünün detayına da haberimizde bulunan linkten ulaşabilirsiniz.

VATAN VATAN
TC No İle SGK SSK Hizmet Gün Hesabı Sorgulama Girişi

Bu konuda en önemli adım E-SGM portalının oluşturulması ile gerçekleştirilmiştir. Öyle ki bu portal üzerinden sigorta ile ilgili pek çok işlem ve sorgulama yapılabilmektedir. Bu sayede kişilerin istediği anda sigorta ile ilgili istedikleri bilgilere ulaşabilmesi mümkün olmaktadır. Bu tamamen ücretsiz olarak Sosyal Güvenlik Kurumu'nun bir hizmeti olarak sunulmuş durumdadır. Bu sayede sizler de sigortanız ya da emekliliğiniz ile ilgili bu yönde bilgi alabilirsiniz.

SSK HİZMET SORGULAMA SSK GÜN SORGULAMA SSK SORGULAMA NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM?

Sosyal Güvenlik Kurumu, vatandaşların sigorta ve Sosyal Güvenlik Kurumu'nun hizmetleri ile ilgili herhangi bir konuda bilgi alabilmesi için gerek kurumlar gerekse de internet üzerinden hizmetlerini sürdürmektedir.

Sosyal Güvenlik Kurumu Hizmet Ekranı Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından oluşturulan bu E-SGM ekranı, kişilerin bilgi alabilmesi için ücretsiz ve herhangi bir üyelik gerektirmeden oluşturulmuştur. Bu bakımdan Sosyal Güvenlik Kurumu'nun portalı için yapmanız gereken tek şey, giriş ekranında yer alan formdaki bilgileri girmenizdir. Kimlik bilgilerinizi girerek yapacağınız giriş işlemlerinin ardından Sosyal Güvenlik Kurumu'nun E-SGM portalına giriş yapabilmeniz mümkün olmaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumu Hizmet Hesabı Portala giriş işleminin ardından hizmet bölümünden sigortanız ile ilgili bilgi alabilirsiniz. Öyle ki hizmet ekranı üzerinden yapacağınız 4A ve ya 4B seçiminin ardından sigortanızın ilk açıldığı tarihten, sorgulama yapıldığı tarihe kadar olan süre içerisindeki tüm işlemler görüntülenmektedir. Aynı zamanda SSK hizmet dökümü olan bu hizmet sayesinde sigortanız ile ilgili tüm detaylara ulaşabilmeniz mümkün olacaktır. (Bu konuda 4A için normal sigortalılar, 4B içinde BAĞKUR'lular)

Sosyal Güvenlik Kurumu Tescil Sosyal Güvenlik Kurumu'nun bu portalı üzerinden yapacağınız diğer bir işlem ise tescil işlemleridir. Öyle ki sigortanızın aktif olup olmadığını sorgulamak için tescil menüsü üzerinden sorgulamanızı yapabilirsiniz. Bu ekran üzerinden gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz. Bunun dışında provizyon ve müstehaklık sorgulaması gibi pek çok yan hizmetin de bulunduğu bu portal, tüm vatandaşlara açık durumdadır ve vatandaşların kullanımına sunulmuştur. Sosyal Güvenlik Kurumu verilerinin kullanıldığı bu portal üzerindeki bilgiler resmi bilgiler olduğu için güvenerek kullanabilirsiniz. Tüm bu bilgiler dahilinde Sosyal Güvenlik Kurumu üzerinden SSK hizmet hesabınız ile ilgili tüm işlemleri yerine getirebilirsiniz. Bu konuda tamamen ücretsiz olan bu hizmetler, günün tüm saatinde açık durumdadır. Bu bakımdan istediğiniz anda bu yönde bir bilgi alabilmeniz mümkündür. Bu konuda bilgi almak isteyen okuyucularımız, E-SGM ile ilgili bu haberimizdeki adımları takip ederek sisteme giriş yaparak ilgili işlemleri yerine getirilebilmektedir.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER