TC no ile SGK borç sorgulama nasıl ve nereden yapılır?

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun sunduğu hizmetlerden biri de SGK borç sorgulama işlemidir. Bu işlemi TC no ile birkaç dakika içerisinde yapabilirsiniz. Nasıl ve nereden yapacağınızın bilgisi haberimizde.

VATAN VATAN
TC no ile SGK borç sorgulama nasıl ve nereden yapılır?

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun dijital hizmetleri vatandaşa son derece önemli işlem kolaylıkları ve avantajları sağlıyor. Günümüzde sigorta mükellefleri Sosyal Güvenlik Kurumu'nun dijital platform üzerinde yer alan online hizmet uygulamalarını kullanarak eskiden uzun saatler harcayarak, sıra bekleyerek ve kurum binasına giderek yaptığı sigorta işlemlerini bulunduğu her yerden sadece internete erişim sağlayarak, birkaç dakika içerisinde yapabilme imkanına sahip oluyor. Ayrıca dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu'nun online hizmet uygulamaları ile daha önce yapılamayan pek çok sigorta işlemi de artık yapılabiliyor.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!!

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

GSS BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Dijital platform üzerinde yer alan tüm online hizmetlerini her geçen gün daha geniş alanlara ulaştıran Sosyal Güvenlik Kurumu sigorta mükelleflerinin SGK borç sorgulama işlemlerini de internet üzerinden yapabilme imkanı sunan online web tahsilat uygulamasını hizmete sundu. Günümüzde sigorta mükellefleri internete bağlanabildikleri her yerden dakikalar içerisinde Sosyal Güvenlik Kurumu'na SGK, Bağkur ve GSS kapsamında herhangi bir prim borcunun bulunup, bulunmadığını öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun dijital platform üzerinde yer alan online web tahsilat uygulamasında sigorta mükellefleri SGK borç sorgulama işlemlerini doğrudan yapabilirken, kurum tarafından gerçekleştirilen yeni çalışma sonucunda SGK borç sorgulamalarını web tahsilat uygulaması üzerinde yapabilmek için artık önce e-Devlet kimlik doğrulaması yapılması gerekiyor. Bu kapsamda dijital platform üzerinde onlinetahsilat.sgk.gov.tr/WebTahsilat/ adresinden doğrudan Sosyal Güvenlik Kurumu web tahsilat uygulaması sayfasına erişim sağlayabilen sigorta mükellefleri SGK borç sorgulama işlemlerini yapabilmeleri için önce e-Devlet sistemi 'sisteme giriş' ekranına yönlendiriliyor. Bu ekranda vatandaşların önce kimlik doğrulaması yapabilmesi için 4 farklı yüksek güvenlikli giriş yönteminden herhangi birisini kullanarak, sisteme giriş yapmaları gerekiyor.

Web tahsilat uygulamasında gerçekleştirilen e-Devlet sistem giriş sayfası yönlendirmesinde vatandaşlar 'e-Devlet şifresi ile giriş', 'mobil imza ile giriş', 'elektronik imza ile giriş' ve 'T.C. kimlik kartı ile giriş' giriş yöntemlerinden herhangi birisini kullanarak e-Devlet kimlik doğrulaması yapıyor. Daha sonra yeniden SGK web tahsilat sayfasına yönlendirilen vatandaşlar SGK borç sorgulama işlemlerini dakikalar içerisinde gerçekleştirebiliyor. SSK borç sorgulama işlemleri için sayfa içerisinde bulunan sorgu türü kısmında 4A işveren ödemeleri seçimini, sorgu tipi kısmında sorgulama tipi seçimini ve SSK sicil numarası bilgisini girerek, sorgulamayı yapabiliyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun web tahsilat uygulaması üzerinde yapılabilen bir diğer borç sorgulama işlemi olan Bağkur borç sorgulama işleminde ise sorgu türü kısmında 4B sigortalı ödemeleri, sorgu tipi kısmında borç sorgulama şekli ve Bağkur sicil numarası bilgileri giriliyor. Böylelikle sadece dakikalar içerisinde Bağkur borç sorgulama işlemleri gerçekleştirilebiliyor. Genel Sağlık Sigortası kapsamında GSS prim borcunun bulunup, bulunmadığını yine SGK web tahsilat uygulaması üzerinden sadece dakikalar içerisinde GSS borç sorgulama işlemi ile öğrenebilme imkanı bulunuyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER