için kaldı

Taşeronda ‘banka' sürprizi

Kamuda taşeronluğa son verilmesinde ilk adım bankalardan geldi. Ziraat Bankası yılbaşından itibaren 2 bin 707 güvenlik görevlisini banka kadrosuna alacak. Halkbank'ta çalışma sürüyor

VATAN VATAN
Taşeronda ‘banka' sürprizi

Ak Parti'nin seçim öncesi vaatlerinin çalışma hayatıyla ilgili en önemli gündem maddelerinden taşerona kadro cephesinde ilk uygulamaya Ziraat Bankası ve Halkbank gibi kamu bankaları imza atıyor.

Ziraat Bankası ve Halk Bank, henüz yeni hükümet açıklanmadan ve taşeron çalışanlara yönelik çalışmalar kamu sektöründe başlatılmadan bünyelerinde çalışan güvenlik görevlilerini kadrolarına alma çalışması başlattılar.

Bankalar düşen karlarından dolayı personel çıkartırken, kamu bankalarından Ziraat Bankası, taşeron güvenlik görevlerini banka bünyesine almak için karar aldı.

İştiraklerde de var

Ziraat Bankası Yönetim Kurulu aldığı karar ile bünyesinde görev yapan 2 bin 707 taşeron güvenlik görevlisini yüzde 70'e yakın bir bölümünü kadroya alıyor.

Ziraat Bankası Yönetim Kurulu, kararı 1 Ocak 20016 tarihinden itibaren geçerli olacak ve geri kalan personel ise kademeli olarak banka kadrosuna alınacak.

Kamu bankaları bünyesinde ve iştiraklerinde güvenlik personeli dışında temizlik ve içecek servisinde görev yapan çok sayıda taşeron çalışan istihdam ediliyor.

Kadro yılbaşında

Bu gelişmeyi değerlendiren Öz Finans-İş Sendikası Genel Başkanı AHMET EROĞLU “Kamuda başlatılan taşeron çalışanların ana kadroya alınmasının bankacılık sektöründe de uygulanması bizi çok mutlu etti. Bankalar kamu kuruluşları kapsamında değil ama karşın Ziraat Bankası ve Halk Bankası'nın da bu çalışmaya dahil edilmesi çok sevindirici. Ziraat Bankası'nda 5 yılını doldurmuş toplam 2 bin 707 taşeron güvenlik görevlisi ana kadroya alınacak. Çalışma başlatıldı. 1 Ocak 2016 tarihi itibarıyla banka kadrosuna geçecekler. Aranan koşullar taşeron çalışanların hakkında her hangi bir soruşturmama olmaması, bankanın etik kurallarına uymaları.”

Öte yandan Eroğlu, Halk Bankası'nın taşeron güvenlik görevlilerini banka kadrosuna alma çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Banka taşeron çalışanların Halkbank kadrosuna alınması konusunda bilgi vermekten kaçındı.

Ahmet Eroğlu, Halkbankası bünyesindeki çalışmanın devam ettiğini söyledi.

Sendika teşekkür etti

Öz Finans - İş Sendikası sosyal medya üzerinden banka yöneticilerine teşekkür etti. Sendika şu açıklamayı yaptı:

“Ziraat Bankası'nda görev yapan 2700 taşeron güvenlik görevlisi arkadaşımızdan yüzde 70'ne yakının 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren bankamız kadrosuna atamasının yapılmasına dair yönetim kurulu kararı alınmıştır. Bu kararla bankamız kadrosuna ataması yapılacak arkadaşlarımıza hayırlı olsun diyor, bu kararı alan yönetim kurulu üyelerine ve banka yöneticilerine teşekkür ediyoruz. Halkbank bünyesinde görev yapan taşeron güvenlik görevlilerinin 3 yıllık hizmet süresi sonrasında banka kadrosuna ataması uygulaması devam etekte olup, en kısa sürede Halkbank bünyesindeki diğer arkadaşlarımızın banka kadrosuna atamalarının yapılmış olmasını diliyoruz.”

Kaynak: Kadife Şahin

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER