KDK'ye çocuklar da başvurabilir

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, "Medeni kanun gereği 18 yaşından küçüklerin herhangi bir işlem yapmaları, dilekçe vermeleri velilerin iznine tabidir ancak Kamu Denetçiliği Kurumu bunun istisnasıdır. Hangi yaşta olursa olsun çocuklar, bize müracaatlarını yapabilmektedir." ifadesini kullandı.

VATAN VATAN
KDK'ye çocuklar da başvurabilir

KDK'ye çocuklar da başvurabilir. Kamu Denetçiliği Kurumundan (KDK) yapılan yazılı açıklamada, kurumun  Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ile hazırladığı Çocuk Hakları  Stratejisi'ni 15 Nisan'da basına ve kamuoyuna açıkladığı hatırlatıldı. Açıklamada görüşlerine yer verilen Kamu Başdenetçisi Malkoç, Birleşmiş  Milletler Çocuk Haklarına Dair Sözleşme’nin kabul edilişinin 30’uncu yılında  Türkiye’de çocuk hakları alanında mevzuat ve uygulamada sistemin geliştirilmesine  gayret ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:  "Medeni kanun gereği 18 yaşından küçüklerin herhangi bir işlem  yapmaları, bir yere müracaat etmeleri, dilekçe vermeleri velilerin iznine tabidir  ancak Kamu Denetçiliği Kurumu bunun istisnasıdır. Hangi yaşta olursa olsun  çocuklar, bize müracaatlarını yapabilmektedir."  

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER