Enver Yücel: "Amacım bir Türk başkanın İngiltere'de başarılı olması..."

BAU Global Başkanı Enver Yücel, Plymouth Raiders’ı satın almasından yeni projelerine, kadın sporculara yönelik çalışmalarından sporun çocuklar için önemine kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Enver Yücel: "Amacım bir Türk başkanın İngiltere'de başarılı olması..."

İngiltere’nin Plymouth şehrinin Britanya Basketbol Ligi’nde mücadele eden takımı Plymouth Raiders’ı satın almasıyla ilgili olarak Yücel, şunları söyledi:

"Eğitim denilince; bizim kültürümüzde eğitim, kültür ve spor birbirinden ayrı değil. Ya birlikte mümkün oluyorlar ya da tam oluyorlar. O nedenle eğitim, spor ve kültürü birlikte yapma taraftarıyız. Altyapı eğitimlerimiz, profesyonel anlamda basketbol takımımız ve farklı takımlarımız varken hem de farklı ülkelerde üniversitesi olan bir kurumuz. İngiltere’de MLA College adında tematik bir üniversitemiz var. Sadece denizcilik anlamında eğitim ve öğretim veriliyor. Bulunduğu yer de İngiltere’nin güneyinde denizciliğin de önemli olduğu Plymouth şehri. Üniversitemizi kurduktan sonra bize burada yıllar önce kurulmuş bir basketbol takımı olduğunu söylediler ve ilgilenebilir miyiz diye sorular. Türkiye’de basketbolla ilgilendiğimiz için ve kulübümüz olması dolaysıyla tabii, neden olmasın dedik. Türkiye’de olduğu kadar İngiltere’de basketbol güçlü değil. İngiltere’de futbol ve diğer alanlar daha güçlü. Şehirde ve üniversitemizin böyle bir takımı olsun istedik. 2 yıl önce Plymouth Raiders takımın satın aldık."

"PLYMOUTH RAIDERS KUPAYI KAZANAN TARAF OLACAK"

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER