için kaldı

Sivas'ta mezuniyet heyecanı!

Sivas Polis Meslek Yüksekokulu ve Eğitim Merkezi'ndeki 4 aylık eğitim çalışmalarını tamamlayan 190 Afgan kadın polis adayı mezun oldu.

VATAN VATAN
Sivas'ta mezuniyet heyecanı!

2011 yılında açılan ve Türkiye-Afganistan arasında yapılan anlaşma doğrultusunda Afgan polis adaylarına eğitim veren Sivas Polis Meslek Yüksekokulu ve Eğitim Merkezi'nde bu yıl kadın polis adayları mezuniyet heyecanı yaşadı. Bugüne kadar 2264 Afgan polisin mezun olduğu okulda, 3 Kasım 2014'te eğitime başlayan 190 Afgan kadın polis adayı için mezuniyet töreni düzenlendi. Polis Okulu'nda gerçekleştirilen törene Sivas Vali vekili Salih Ayhan, Sivas Belediye Başkan vekili Ahmet Özaydın, Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal ve Afganistan İçişleri Bakanlığı Eğitim Genel Müdür Yardımcısı Serdar Mohammad Kohdamani katıldı.

Polis Okulu Müdürü Fehmi Bozdağ, Afgan Polislerin Yetenek ve Kapasitelerinin Geliştirilmesi Projesi kapsamında 3 ay boyunca 26 Afgan kadına, 4 ay boyunca ise 190 Afgan kadın polis adayına eğitim verildiğini belirterek, mezunlara görevlerinde başarılar diledi. Polislik mesleğinin önemine değinen Genel Müdür Yardımcısı Kohdamani ise Afganistan ve Türkiye'nin kardeş ülke olduğunu ifade ederek bu eğitimlerin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından dönem birincisi Roya Abbas Ali yaş kütüğüne plaket çaktı. Dereceye girenlere diplomaları ve ödüllerinin verilmesinin ardından kadın polisler yemin etti.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER