için kaldı

Gebeliğin 11. Haftası: Hamileliğin ilk döneminde beslenme nasıl olmalı? Hamilelikte B12’nin önemi nedir?

Bebek bekleyen anneler gebeliğin 11. haftasında ilk üç aylık dönemin sonuna yaklaşmış oluyor. Bu dönemde annelerin ciltleri parlamaya, saçları daha dolgunlaşmaya başlıyor. Kimi zaman da hormonlar nedeniyle yüzünüzde tüylenme de olabilir. Bebeğinizin cinsel organı, bu hafta gelişimini tamamlıyor, ancak çoğu ultrasonda 16 ila 20 haftaya kadar görülmeyecek. Bebeğin cinsiyetini öğrenmek için sabırsızlanıyorsan biraz daha beklemeniz gerekiyor. Yemek isteği bu dönemde biraz artabilir. Peki, Gebeliğin 11. haftasında neler oluyor? Hamileliğin ilk döneminde beslenme nasıl olmalı? Hamilelikte kilo almamak bir sorun mudur? Hamilelikte B12’nin önemi nedir? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Pınar Yalçın Bahat gebeliğin 11. haftasında beslenme, kilo alma ve B12'yi anlattı.

POSTA POSTA
Gebeliğin 11. Haftası: Hamileliğin ilk döneminde beslenme nasıl olmalı? Hamilelikte B12’nin önemi nedir?

Gebeliğin erken dönemlerine olduğu gibi 11. haftada da bebekte büyüme ve gelişim hızlı olarak devam ediyor. Gebeliğin 11. haftasında da fiziksel hamilelik belirtileri yaşamaya devam edebilirsiniz. Aşırı yeme isteği, mide bulantısı ve kusma, yorgunluk, şişkinlik, gaz, kabızlık, mide ekşimesi, meme hassasiyeti ve değişiklikler hamileliğin 11. haftasında görülen ve devam eden belirtilerdir. Gebeliğin bu haftasında belirili yiyecekleri daha çok tüketme eğiliminde olacağınız bir dönemdesiniz. Bu yüzden hamileler beslenmelerine özellikle dikkat etmesi gerektiği bir dönemde. Hamilelikte beslenme ve B12 vitamini ile ilgili bilgi veren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Pınar Yalçın Bahat gebelik ile ilgili merak edilenleri anlattı. 

Gebeliğin 11. Haftası: Hamileliğin ilk döneminde beslenme nasıl olmalı? Hamilelikte B12’nin önemi nedir? - Resim : 1

•Hamileliğin ilk döneminde beslenme nasıl olmalı? 

Siz nasıl beslenirseniz bebeğiniz de aynı şekilde beslenecektir. Tüm bu süreç boyunca hem bebeğinizi hem kendinizi düşünerek olabildiğince sağlıklı ve dengeli beslenmeye özen göstermelisiniz. Tüm besin gruplarından yeterince almalı, özellikle protein tüketiminizi eksik etmemelisiniz. Çok yağlı ve baharatlı besinlerden bulantınızı arttıracağı için kaçınmalısınız. Hazır gıdalardan ve asitli yiyeceklerden uzak durmalısınız. Olabildiğince sade bir beslenme tarzı benimsemelisiniz.

Gebeliğin 11. Haftası: Hamileliğin ilk döneminde beslenme nasıl olmalı? Hamilelikte B12’nin önemi nedir? - Resim : 2

•Hamilelikte kilo almamak bir sorun mudur?

Hamilelikte özellikle ilk haftalarda bulantı kusma ve iştahsızlık şikayetlerine bağlı kilo alımı olmayabilir ve hatta kilo verilebilir. Anne adayının hayatını ve bebek gelişimini olumsuz etkilemediği sürece bu durum sorun yaratmamaktadır.

•Hamilelikte B12’nin önemi nedir?

B12 vitamini sinir sistemimiz için önemli bir vitamindir. Hem anne hem de bebek sağlığında önemli bir yere sahiptir. Gebelik süresince eksiklik yaşanmaması için mümkünse gebelik planlanmadan önce takviye edilmelidir.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER