için kaldı

Arkadaşlarının Bıçaklanmasına Tepki Gösterdiler (2)

YÜRÜYÜŞE VALİ MÜDAHALESİ

F5HABER F5HABER
Arkadaşlarının Bıçaklanmasına Tepki Gösterdiler (2)

YÜRÜYÜŞE VALİ MÜDAHALESİ

Yaklaşık 50 öğrencinin, arkadaşlarına yapılan saldırıyı kınamasının ardından bu kez öğleden sonra ülkücü gençlerin oluşturduğu yaklaşık 200 öğrenci, Kemerköprü Mahallesi'nde toplanarak Kemerköprü Meydanı'na yürüdü. 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Bartın PKK'ya mezar olacak', 'Türk Kürt kardeştir, PKK kalleştir', 'Burası Bartın, buradan çıkış yok' sloganları atan gençler, İstiklal Marşı'nı okudu.

Bartın Valisi Bülent Savur, Bartın Emniyet Müdürü Mehmet Altınok grubun dağılmasını istedi. Bartın Belediye Başkanı MHP'li Cemal Akın'ın grubu sakinleştirirken, meydandaki kalabalık uyarılara rağmen eski belediye binası önüne kadar yürüdükten sonra İstiklal Marşı'nı okuyarak dağıldı.

Bartın Valisi Bülent Savur, yaptığı açıklamada, "Üniversite gençliğimizin uyanık olması gerekir. Provokasyonlara kapılmamak gerekir. Hepimiz vatanseveriz, hepimiz yeri geldiğinde vatan için canımızı veririz. Ama biz aynı zamanda güçlü bir hukuk devletiyiz. Ne yapacaksak hukuk içerisinde yapmak zorundayız. Kaldı ki devletin güvenlik güçleri adli makamlar gerekeni yapıyorlar. Yanlış yapanların olmaması için gerekeni yapıyoruz. Ama yapan olursa da güvenlik güçlerimiz adli mercilerimiz gerekeni yapıyor. Sakin olmamız ve abartmamız gerekir" dedi.

Bu arada, bıçaklama olayının ardından gözaltına alınan 21 yaşındaki Tamer Turan Tosun ve 23 yaşındaki Oğuzhan Topsoy, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

(DHA - Ayhan ACAR)
SONRAKİ HABER