için kaldı

SGK düğmeye bastı! FETÖ'cülerde emeklilik paniği

Kamuda açığa alma işlemleri sürerken FETÖ'ye bağlı kamu çalışanları boş durmuyor.

VATAN VATAN
SGK düğmeye bastı! FETÖ'cülerde emeklilik paniği

Paralel Yapı üyeleri SGK'ya emeklilik dilekçeleri vermeye başladı. Hal böyle olunca SGK düğmeye bastı ve emeklilik başvurusu yapanları mercek altına aldı. Başvurular tek tek incelenerek FETÖ bağlantısı olan şahıslar belirlenecek ve emeklilik işlemlerine sınırlama getirilecek.

FETÖ'cü hainlerin 15 Temmuz kanlı darbe girişimi sonrası kamu daireleri FETÖ'cülerden temizlenirken FETÖ mensubu çalışanları boş durmuyor. Kamuda çalışan ve görevden alınan Paralel Yapı mensupları SGK'ya emeklilik dilekçeleri vermeye başladı.

SGK KAPSAMLI İNCELEMEYE ALDI

SGK söz konusu başvuruları incelemeye aldı ve risk sıfırlaması yapmaya başladı. FETÖ ile direk ya da dolaylı bağlantısı olanların emeklilik işlemlerine sınırlama getirildi. FETÖ şüphelisi olan başvuruların hepsi tek tek incelenirken bu işlemler sırasında ise istihbarat birimlerinden gelen bilgiler ve sosyal medya paylaşımları dikkate alınıyor.

HAKLARINDA YARGI KARARI OLANLARIN MAAŞI KESİLECEK

Suç örgütünde aktif olarak yer aldığı belirlenen kişiler ve hakkında yagı kararı olanların maaşı kesilecek. Öte yandan tutuklanan asker ve emniyet mensuplarının sosyal güvenlik hakları iptal edilecek. Kamudan ihraç edilenler ise maaş alamayacak.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER