Sesiniz İle Akıllı Telefonunuza Güç Verin!

Akıllı telefonlar hayatımızın her alanında bizimle beraberler ve beklemediğimiz bir anda pil seviyeleri kritik seviyelere düşüyor.

VATAN VATAN
Sesiniz İle Akıllı Telefonunuza Güç Verin!

Eğer yakınlarımızda bilgisayar ya da priz bulunuyorsa ilk işimiz akıllı telefonumuzu sarj etmek oluyor. Durum böyle olunca akıllı telefonumuzu sarj etmek için sabit bir yerde kalmamız gerekiyor.

Akıllı telefonu daha kolay ve hızlı bir şekilde sarj etmek için çalışma yapan İngiliz bilim adamları yaptıkları araştırmalarının sonunda mikrofon vasıtasıyla akıllı telefonu sarj etme yöntemini geliştirdiler. Daha açık anlatmak gerekirse akıllı telefona yüksek ses ile bağırdığımız zaman akıllı telefon bu ses dalgalarını bünyesinde topluyor ve bu toplanan enerjileri bataryaya göndererek telefon sarj olmuş oluyor. Ses dalgalarının akıllı telefona iletilmesi için özel geliştirilen mikrofon bilim adamlarının açıklamalarına göre bir kağıt kadar ince ve hafif üzerinde bulunan alıcılar ilie sesi bünyesinde topluyor ve telefona bu sesler güç olarak geri dönüyor. Gelişen teknoloji ile ileride sarj aletleri bile tarih olur.

KAYNAK: http://akillitelefon.com/2015/04/18/sesiniz-ile-akilli-telefonunuza-guc-verin/

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER