için kaldı

İran'dan ticarette "Rusya ve Çin" formülü

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Şemhani "Avrupa ile görüşmeler sonuçsuz kalırsa Rusya ve Çin’le işlem hacmimizi geliştiririz, bunu taraflarla müzakere ediyoruz” dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
İran'dan ticarette "Rusya ve Çin" formülü

Rusya'nın Ufa kentinde düzenlenen 10. Uluslararası Güvenlik İşleri Yüksek Temsilcileri Toplantısı'na katılan Şemhani, Rus haber ajansı TASS’a değerlendirmelerde bulundu. 

Şemhani, ABD’nin yalnızca İran ve Rusya’ya yaptırım uygulamadığına işaret ederek, “Çin, Meksika gibi çok geniş jeopolitik bir alan söz konusu kısıtlamalara maruz kalıyor. ABD, hangi ülkenin hangi ülkeden hangi ürünü alabileceğini belirleyemez. Buna neden herkes uymalı veya dolar uluslararası döviz birimi olmalıdır ki?” diye konuştu. 

Doların mevcut küresel konumunu “serseri kurşun” olarak nitelendiren Şemhani, “Eğer yeterli siyasi irade gösterilip, doların küresel ekonomideki konumu azaltılırsa, ABD’nin yaptırımlarıyla mücadele edebilecek uluslararası bir mekanizma kurulabilir.” ifadelerini kullandı. 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER