için kaldı

Sanayi büyük ölçüde durdu

YURDUN büyük bir bölümünü etkileyen ve bir arızadan kaynaklandığı belirtilen elektrik kesintisi sanayi kenti Kocaeli'nde bir çok sanayi kuruluşunun durmasına neden oldu.

VATAN VATAN
Sanayi büyük ölçüde durdu

Oda başkanı Ayhan Zeytinoğlu sanayi kuruluşlarının kesinti nedeniyle büyük zarara uğradığını çok azının jeneratörleriyle sadece bazı ünitelerini çalıştırabildiğini söyledi. Türkiye'nin lokomotif sanayi kuruluşlarına bünyesinde barındıran Kocaeli'nde ulusal elektrik şebekesindeki arıza nedeniyle yaşanan elektrik kesintisinden bölgede kurulu petrol, otomotiv, kimya, lastik ve diğer sektörlerde faaliyet gösteren fabrikalar etkilenirken 13 organize sanayi bölgesinde de faaliyetler büyük ölçüde aksadı. Kesintinin ilk dakikalarında herkes biraz sonra enerjinin gelebileceğini düşünürken bir süre sonra bunun Türkiye'nin büyük bir bölümünde gerçekleştiği anlaşılınca başta sanayiciler olmak üzere herkes ilgili elektrik şirketleriyle bakanlık telefonlarını sık sık aradı.

Bu arada İzmit'te Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu Kocaeli'de yapılacak projelerle ilgili tanıtım toplantısı yaparken konuşmasının başında elektrikler kesildi. Yaklaşık 15 dakikada karanlıkta sunum yapan belediye başkanı daha sonra jeneratörün devreye girmesiyle normal sunumuna devam etti.

TÜPRAŞ'TAN AÇIKLAMA

Tüpraş Genel Müdürlüğü'nden elektrik kesintisi ile ilgili olarak yapılan açıklamada bu kesintinin, tesislerdeki enerji sistemlerinin otomatik olarak devreye girmesi nedeniyle üretim ile ilgili bir soruna yol açmadığı belirtildi. Açıklamada, "Bugün saat 10.36 itibariyle ülkemiz genelinde meydana gelen ve hala devam eden elektrik kesintisinin üretim süreçlerimize bir etkisi olmamıştır." denildi.

SEDAŞ AÇIKLAMA YAPTI

Bu arada Kocaeli, Sakarya, Bolu ve Düzce illerinde elektrik dağıtımını yapan Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş (SEDAŞ) yazılı bir açıklama yaparak sorunun kendilerinden kaynaklanmadığını duyurdu.

Sedaş'ın açıklaması söyle:

"Türkiye Elektrik İletim A.Ş.(TEİAŞ) İletim hatlarında yaşanan sorun nedeniyle bölgemizdeki Sakarya, Kocaeli, Bolu, Düzce İllerinde enerji kesintisi yaşanmaktadır. Yaşanan enerji kesintilerinin SEDAŞ elektrik dağıtım hatlarıyla herhangi bir ilişkisi bulunmamaktadır."

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER